364
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Osaamisalueet

ota yhteyttä

Haluan siirtyä digitaaliseen dimensioon

Valdation:
* Etunimi:
* Sukunimi:
Yritys:
Puhelinnumero:
* Sähköposti:
Maa:
* Viesti:
Successfully sent!
Could not send the mail, try again later!
KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

Blogi: Kuukauden työntekijä toukokuuta 31, 2016

Ulkoistamisen kautta uusia urakehitysvaihtoehtoja

Enfon tarjoamien ulkoistusratkaisujen tavoitteena on pienentää kustannuksia, tehostaa liiketoimintaa sekä vapauttaa aikaa yrityksen omaan ydintoimintaan. Joskus ulkoistamisen myötä myös asiakkaan työntekijöitä siirtyy Enfon palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Näin tapahtui esimerkiksi silloin, kun Pohjolan Voima ulkoisti taloushallintonsa Enfolle vuonna 2014. Anne Ala-Kokkila oli tuolloin yksi Enfolle siirtyneistä työntekijöistä. Miltä ulkoistaminen näyttää siirtyvän henkilön silmin?

Ennen ulkoistamista Pohjolan Voima oli kehittänyt taloushallinnon keskittämistä ja johtamista jo vuosia yhdenmukaistamisen ja standardoinnin kautta. Strategiapäivityksen aikana pohdittiin usein myös sitä, mikä on yrityksen omaa ydinosaamista ja mitä asiantuntijapalveluita tulisi hankkia talon ulkopuolelta.

”Olin aavistellut, että jotain tulee tapahtumaan, mutta toki ulkoistaminen oli pieni yllätys. Tärkeintä oli kuitenkin kuulla, että kaikilla säilyy työpaikka. Koko 12 hengen tiimi siirtyi, joten se auttoi siirtymävaiheessa – puhalsimme yhteen hiileen ja niin teemme edelleen”, kertoo Anne Ala-Kokkila, Specialist, Accounting.

”Prosessi eteni vauhdikkaasti ja siirryin Enfon palvelukseen vain kaksi viikkoa sen jälkeen, kun asiasta oli ilmoitettu. Enfon johtoa kävi heti ilmoituksen yhteydessä esittelemässä Enfoa ja keskustelimme siitä, mitä ajatuksia ulkoistaminen herättää. Sulattelimme asiaa pari päivää, jonka jälkeen tapasimme enfolaisia uudestaan”, muistelee Anne.

Annen mielestä oli vain hyvä asia, että siirto uuden työnantajan palvelukseen tapahtui nopeasti. ”Auttoi, että olimme tutustuneet Enfon edustajiin heti. Ensimmäisenä päivänä uudessa paikassa työpisteet olivat valmiina odottamassa tervetulokukkineen, ja koin nopeasti kuuluvani joukkoon”, kuvailee Anne. ”Vielä pitkän aikaa ulkoistamisen jälkeen haluttiin varmistaa, että meillä on kaikki hyvin ja yksikön johtaja kävi jokaisen siirtyneen kanssa asiasta keskusteluja.”

Ulkoistaminen laajensi työnkuvaa

”80 % työajastani kuluu edelleen Pohjolan Voimaan liittyvissä tehtävissä. Ulkoistamisen myötä työnkuvani on kuitenkin laajentunut, joka on ollut motivoivaa. Uskon vilpittömästi, että Pohjolan Voima halusi meidät paikkaan, jossa meidän on mahdollisuus kehittyä ammatillisesti”, pohtii Anne.

Anne on tyytyväinen myös Enfon tarjoamaan etätyömahdollisuuteen. ”Etätyön kautta on helpompi yhdistää työ ja perhe. Enfolla on mutkaton asenne työn joustavuuteen: joka päivä ei tarvitse olla niin sanottu normaali työaika.”

Ainoa huono asia mikä ulkoistamisen myötä tapahtui, oli roima pidennys työmatkaan. ”Olimme juuri ehtineet muuttaa perheeni kanssa Pitäjänmäeltä Vuosaareen eli aivan toiseen suuntaan kaupunkia. Etätyömahdollisuus tuo kuitenkin arkeen helpotusta. Ehkä se osoittaa myös, miten hyvin viihdyn Enfolla – pitkästä työmatkasta huolimatta!”