364
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Osaamisalueet

ENFO ESABIN DIGITAALISTEN INNOVAATIOIDEN MAHDOLLISTAJA

Kun perinteiset tuotteet integroidaan älykkäisiin verkostoihin ja pilvipalveluihin, syntyy arvokkaita näkemyksiä, liiketoimintamahdollisuuksia ja uusia palveluita. Fyysisen ja digitaalisen maailman yhdistämistä kutsutaan usein nimellä ”Internet of Things”, esineiden internet.

ota yhteyttä

Haluan siirtyä digitaaliseen dimensioon

Valdation:
* Etunimi:
* Sukunimi:
Yritys:
Puhelinnumero:
* Sähköposti:
Maa:
* Viesti:
Successfully sent!
Could not send the mail, try again later!
KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

Toisiinsa liitettyjen yksiköiden määrä vuonna 2015 ylsi 4,9 miljardiin ja yltää vuonna 2020 arviolta 25 miljardiin. Koko valmistava teollisuus on perustavanlaatuisessa käännekohdassa digitalisaation muuttaessa mahdollisten tuotteiden ja palveluiden edellytyksiä yksiköiden, prosessien ja järjestelmien integroinnilla.

ESAB on maailman johtava hitsaus- ja leikkauslaitteiden sekä hitsauslisäaineiden valmistaja. Yrityksellä on yli sadan vuoden kokemus tutkimuksesta, kehityksestä ja muuttumisesta maailman mukana. Nykyään yritys on keskellä suurta muutosvaihetta, jonka keskiössä tulee olemaan varsinainen hitsaus, jota tukemaan kehitetään koko tuotantoprosessia helpottava ja tehostava järjestelmä. Kehitysvaihetta johtaa Enfo yhdessä ESABin Global Director of Strategy, Anders Lindhin, kanssa. Enfon kokemus ja ajattelumalli ovat tärkeä osa digitaalisen kehityksen viemistä seuraavalle tasolle.

"Enfo ei ole toimittaja vaan on ollut projektissa alusta lähtien yhteistyökumppanimme," kertoo Anders Lindh.

Hitsaus on liitostekniikka, joka on viimeksi kuluneen sadan vuoden aikana kehittynyt hitaasti. Ala on ankarasti säänneltyä ja sitä koskevat tiukat määräykset. Digitalisaatio avaa uusia ovia prosessien ja työskentelytapojen parantamiseen ja tuotteiden kehittämiseen. Yhteistyössä Enfon kanssa ESAB on integroinut fyysiset laitteet erilaisiin tietojärjestelmiin helpottaakseen tietojenkeruuta analysointia ja käsittelyä varten. Yhteistyö on sujunut hyvin: me ESABissa olemme vastanneet hitsausosaamisesta ja Enfo puolestaan integroinnista, Anders Lindh kertoo.

Kun kaikki tieto hitsausprosesseista kootaan yhteen ja samaan järjestelmään, voidaan sekä tehostaa työmenetelmiä että optimoida prosesseja. Tuhansista hitsausjärjestelmistä ja lukuisilta asiakkailta saapuva data muodostaa arvokkaan tietolähteen kehityksen, tutkimuksen ja analyysien tarpeisiin. Lisäksi siitä tulee tärkeä työkalu ennaltaehkäisevän kunnossapidon ja muiden asiakkaan hyödyksi tulevien palveluiden käyttöön.

"Kumppanimme Enfon kyky ymmärtää tarpeemme ja nopeus muuttaa ne tehokkaiksi teknisiksi ratkaisuiksi on tehnyt minuun vaikutuksen. Nyt voimme kehittää alustaamme ja tuottaa asiakkaillemme lukuisia uusia palveluita. Kehitys kulkee huimaa vauhtia ja tahti on viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana vain kiihtynyt, niin meillä kuin asiakkaillamme”, sanoo Anders Lindh, Global Director of Strategy, ESAB.

Digitaalisen ulottuvuuden lisääminen on liittänyt prosessit yhteen, ja ESABin tuote- ja palveluportfolio saadaan entistä tiiviimmin integroitua asiakkaiden yksilöllisiin tuotanto- ja kunnossapitoprosesseihin. Nyt laatujärjestelmä, tilaustenkäsittely ja tuotantosuunnittelu ovat kauttaaltaan yhdistettävissä, mikä tuo loppuasiakkaalle lisää tehokkuutta, jäljitettävyyttä ja laatua.

ESABilla ollaan tietoisia siitä, että kilpailijat tarjoavat vastaavanlaisia ratkaisuja. Varmistamalla yhteistyön jatkumisen Enfon kanssa yritys on kuitenkin luottavaisesti lähdössä taistoon tästä kasvavasta liiketoiminta-alueesta, jossa luodaan lisäarvoa asiakkaalle heidän saadessaan osansa digitalisaatiosta. Asiakkaat ovat nähneet mahdollisuudet ja ovat jo monissa tärkeissä segmenteissä alkaneet vaatia järjestelmiä tiedon keruuseen ja analysointiin. He eivät tyydy "vanhaan tuttuun", joten ESABissa ollaan iloisia siitä, että voidaan olla mukana edistämässä tuotteiden muutosvalmiutta.

"Odotan yhteistyömme jatkuvan Enfon kanssa, jonka mittava osaaminen ja innovaatiokyky on tehnyt suuren vaikutuksen", Anders Lindh toteaa lopuksi.

ESAB LYHYESTI

ESAB on maailman johtava hitsaus- ja leikkauslaitteiden sekä hitsauslisäaineiden valmistaja. Yrityksen innovatiiviset, maailmankuulut laitteistot ja ratkaisut on kehitetty asiakkailta saatu palaute huomioon ottaen ja valmistettu maailman johtavan valmistajan asiantuntemuksella ja kokemuksella. ESAB tarjoaa runsaasti tuotteita ja ratkaisuja käytännöllisesti katsoen kaikkiin hitsaus- ja leikkausprosesseihin ja -sovelluksiin. Yritys palvelee teollisuudenaloja, jotka palvelevat maailmaa.

ESAB-konsernin omistaa Colfax Corporation.

Yli sata vuotta sitten perustettu ESAB toimii nykyään ympäri maailmaa. Konsernilla on toimintaa seuraavilla markkinoilla: Eurooppa, Pohjois-Amerikka, Etelä-Amerikka, Aasian–Tyynenmeren alue ja Intia. ESABin palveluksessa on 8700 työntekijää, ja sen toiminta ulottuu tytäryhtiöiden tai agenttien välityksellä lähes jokaiseen maahan maailmassa. Myyntipisteitä ja paikallista tukea on 80 maassa ja  tuotantolaitoksia yhteensä 26 neljällä mantereella.

Lisää ESABin toiminnasta Ruotsissa täällä