TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Palvelut

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

Blog huhtikuuta 05, 2016

Integraatiot ratkaisevat!

Mitä ikinä olenkaan viime vuosina tehnyt, olen aina sanonut “integraatiot ratkaisevat”. Kaikki eivät ole olleet täysin uskoneet vakuuttelujani, mutta oma kantani on aina ollut, että tämän päivän IT:n suurimmat haasteet liittyvät siihen, miten saadaan kokonaisuudet toimimaan.

Kokonaisuudella tarkoitan kaikkea aina arvoketjusta sovellusympäristöihin. Asiakkaiden, toimittajien, tuotteiden jne. integroimisen tarve kasvaa jatkuvasti ja se, joka kykenee integraatiot toteuttamaan, saa todellista kilpailuetua. Jos yritys haluaa olla ketterä ja kehittää ja muuttaa liiketoimintamallejaan vastaamaan asiakkaiden tarpeita, toimivat integraatioratkaisut ovat ratkaisevassa asemassa. Olen monesti kuullut, että CIO tarkoittaa nykypäivänä enemmänkin Chief Integration Officeria and CIO:n tärkein tehtävä saada kokonaisuus toimimaan ja siten mahdollistaa digitaaliset innovaatiot.   

Siksi seuraava sitaatti on ilahduttavaa luettavaa: ”Elämme mahtavaa aikaa ihmiskunnan historiassa, innovaatiot ovat nyt huipussaan: CIO:n täytyy osata yhdistää organisaation eri osat ja olla yritysten välisten suhteiden mestari. Integraatiot ratkaisevat.” - Michael Capellas, ent. CEO Hewlett-Packard ja First Data

En olisi osannut sanoa tätä paremmin. 

Integraatioiden arvo on nyt selvempi kuin koskaan, sillä kyseessä ei ole enää ”vain” eri sovellusten hallittu yhdistäminen. Sen sijaan nyt keskiössä on kilpailuedun saavuttaminen hyvin suunnitellulla integraatiostrategialla, oikealla organisaatiolla, prosesseilla ja teknologialla. Modernilta integraatiovalmiudelta vaaditaan esimerkiksi kahden nopeuden (bimodal) integraatioita, hyvin määriteltyjä ja hallittuja API:ja hoitamaan viestintää ulospäin, organisaation ja teknologian perusteella jakautettu integraatioympäristö ja selkeä suunnitelma, miten integraatio-osaamista voidaan jakaa ja vastata muuttuviin tarpeisiin pitkällä ja lyhyellä aikavälillä.

Tällä hetkellä integraatiokenttää koskeva muutos tekee kaikki meidät integraatioentusiastit iloisiksi. Yhtäkkiä integraatiot eivät olekaan pakollinen paha vaan avain menestymiseen tulevaisuuden digitaalisessa dimensiossa.

Omasta mielestäni integraatioiden arvo on nyt huomattu ja todistettu.

Integraatiot ratkaisevat!

John Torgersson 
Senior Vice President, Integrations at Enfo