TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Palvelut

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

Blogi tammikuuta 13, 2016

Mentorointiohjelma sparraa Enfon nuoria ammattilaisia

Enfolla aloitettiin syksyllä 2015 High Potential Ambassadors Programme, jonka tarkoituksena on nostaa esille nuoria ammattilaisia ja kehittää heitä työurallaan edelleen kokeneiden mentoreiden tuen ja sparrauksen avulla. Nimensä mukaisesti ohjelmaan valittiin Enfon johdon toimesta 16 henkilöä, jotka ovat suoriutuneet työtehtävissään erinomaisesti ja osoittavat suurta tulevaisuuden potentiaalia. Valitut henkilöt ovat tasaisesti Suomesta ja Ruotsista ja he edustavat laajasti eri liiketoimintayksiköitä. Yksi HIPO-ohjelmaan valituista henkilöistä on Business Consultant Matti Junkkarinen Talousprosessipalveluista.

34-vuotias, tuotantotalouden DI Matti Junkkarinen tuli Enfon Kuopion yksikköön töihin reilu kaksi vuotta sitten. Matin työnkuva on kaksijakoinen ja hän tekee työtä niin sisäisen kuin ulkoisenkin rajapinnan kanssa. Yhtenä työnään hän toimii Talousprosessipalveluiden business controllerina, ja toisena ZmartFinance-konsulttina ratkaisusuunnittelussa, jossa mietitään minkälaisia palveluja asiakkaille suunnitellaan ja miten ne hinnoitellaan.


”Toisaalta pohdin Enfon sisäistä taloutta ja missä sen suhteen mennään, toisaalta taas asiakkaiden taloutta ja miten voisimme heitä siinä parhaiten palvella. Tämä on hieno näköalapaikka molempiin suuntiin! Molemmissa rooleissa hyötyy toisesta; ymmärtää paremmin esimerkiksi sen miten palveluita kannattaa hinnoitella ja mitä riskejä meillä on palveluihin liittyen”, kuvailee Matti.


Nuorten ammattilaisten mentorointiohjelmaa toteutetaan Enfolla nyt ensimmäistä kertaa. Kesäkuuhun 2016 kestävän pilottiohjelman aikana ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viettämään 1,5 päivän mittaista worshop-tilaisuuksia, joiden aikana koulutettavat oppivat lisää niin toisiltaan kuin mentoreiltakin muun muassa johtamistyöskentelystä, strategiasta, talousanalyysista, urasuunnittelusta ja erilaisista liiketoimintoihin liittyvistä haasteista. Parhaillaan käynnissä on myös Enfo level up! Competence Roadshow, jossa HIPO-ohjelmaan kuuluvat kiertävät Enfon eri toimipisteissä kertomassa erilaisten asiakascasejen kautta siitä, millaisia kompetenssialueita Enfolla on, mitä asiakkaita niihin liittyy ja miten heille on toimitettu palveluja eri kompetenssialueita yhdistämällä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Ohjelman tavoitteena on opettaa meitä katsomaan asioita koko Enfon kannalta ja verkostoitua yli siilojen, olivatpa ne sitten maantieteellisiä tai liiketoimintaan liittyviä. Henkilökohtaisesti haluan hyödyntää verkostoitumisen mahdollisimman hyvin niin, että voin ottaa rohkeasti yhteyttä eri liiketoimintoihin. Haluan myös oppia uutta kaikista ohjelmaan kuuluvista osa-alueista, viimeisimpänä HR-johtamisesta”, kertoo Matti.


Pilottiohjelman kokemuksia arvioidaan ensi kesänä, ja jos ohjelmaa jatketaan, uusi ohjelma uusine koulutettavineen käynnistyy syksyllä 2016. Matti on todella iloinen ohjelmaan pääsystä, vaikka se tuokin välillä päiviin lisätyötä.


”HIPO-ohjelmaan osallistuminen on ollut positiivinen kokemus ja uskon, että paljon olen oppinutkin. Oppimistahan työelämä on aina. Nuoremmalle itselleni sanoisin, että mikään asia ei muutu itsekseen ja kaikki voivat olla aloitteellisia, liittyy se sitten työympäristöön tai asiakkaisiin”, pohtii Matti.