TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Palvelut

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

maaliskuuta 08, 2016

Digitalk: Miksi menestyjä ulkoistaa tukiprosessien digitalisoinnin?

Mikäli yritys digitaalisella aikakaudella haluaa saavuttaa etumatkaa kilpailijoihinsa, tulee asiat asiakkaan näkökulmasta tehdä joko edullisemmin tai fiksummin. Menestyjäyritykset valitsevat jälkimmäisen, joka johtaa myös ensimmäiseen.

Digitalisaatio muokkaa tällä hetkellä suomalaista yhteiskuntaa nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Yrityksissä muutos analogisesta nolliin ja ykkösiin merkitsee paljon muutakin kuin vain IT-projekteja. 

Kyseessä on valtava rakenteellinen muutos, jossa yrityksen ydintoimintojakin tulee tarkastella uudelleen. Paitsi teknologinen, kyseessä on valtava kulttuurinen muutos. Asiat, jotka on aina tehty tietyllä tavalla, tulee nyt tehdä toisin.

Digitalisaation aikakaudella onkin nyt siirrytty selvästi pöhinästä tekoihin. Juhlapuheista on siirrytty konkretiaan. Tähän on selvät syyt.

Edelläkävijäyritykset tietävät, että säilyttääkseen etulyöntiasemansa kannattaa keskittyä siihen, missä voi olla paras. Lähes kaiken muun voi tehdä joku toinen, alansa huippuammattilainen.

Sen, mikä ei kuulu yrityksen ytimeen, tekee paremmin sellainen, joka siihen on keskittynyt. Huippuyritykset keskittyvät olemaan parhaita siinä, missä ne jo nyt ovat erittäin hyviä. Lähes kaiken muun voi antaa luotettavan kumppanin vastuulle. Yrityksen on siten syytä kanavoida rajalliset resurssinsa avainprosessiensa ja liiketoimintamalliensa digitalisointiin tukitoimintojen tukemisen sijaan.

Taloushallinnon prosessit ovat harvassa yrityksessä toiminnan ydintä. Ideat ja niistä jalostuneet palvelut ja tuotteet ovat. Yrityksen ei ole järkevää investoida sekä olennaiseen että olennaista tukevaan. Siksi taloushallinnon prosessit kannattaa ulkoistaa kumppanille, jolla on niitä kohtaan viimeisin osaaminen ja teknologia. Mikä tärkeintä, myös intohimo ja osaaminen koko prosessin kehittämiseen niihin investoimalla, tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi.

Tero

Monessa yrityksessä vanhat toimintatavat istuvat sitkeästi. Jo ulkoistaminen sanana saattaa edelleen herättää monilla pelokkaita tunteita.  Pelkoon ei kuitenkaan ole syytä. Miksi menestymistä siinä mitä parhaiten osaa pitäisikään pelätä.

Asiansa osaava ja osaamistaan jatkuvasti kehittävän kumppanin tunnistaa siitä, että se ei vain tarjoa yrityksen käyttöön viimeisintä softaa, vaan kantaa kokonaisvastuun prosessin sujumisesta ja kehittämisestä. Tällä tavalla toimii esimerkiksi Enfo.

Digitalisaatio luo puitteet toimintakulttuurin muutoksen onnistumiselle. Se itsessään haastaa yritykset kyseenalaistamaan vallitsevat  toimintatavat ja luomaan ne uudelleen, entistä paremmiksi ja muuttuvissa olosuhteissa joustaviksi.  Enfo on digitaalisen taloushallinnon kumppanisi, joka kykenee kehittymään ja kehittämään liiketoimintaasi kohti täydellistä digitaalista liiketoimintaa.  

Kirjoittaja, EVP Tero Kosunen vastaa Enfon Financial Process Service –liiketoiminta-alueesta ja hänellä on suuri talouden digitalisoinnin palo sydämessään. Tero aloitti uudessa tehtävässään 1.1.2016 ja toimi aikaisemmin kehitys- sekä talousjohtajana Enfolla.