364
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Osaamisalueet

ota yhteyttä

Haluan siirtyä digitaaliseen dimensioon

Valdation:
* Etunimi:
* Sukunimi:
Yritys:
Puhelinnumero:
* Sähköposti:
Maa:
* Viesti:
Successfully sent!
Could not send the mail, try again later!
KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

helmikuuta 26, 2016

Hankinnasta maksuun − miksi maksat turhasta?

P2P (Purchase to Payment) on yrityksissä tyypillisesti eniten kustannuksia aiheuttava taloushallinnon prosessi. Juuri siksi siinä piilee myös taloushallinnon isoin tehostamispotentiaali. Sitä ei kuitenkaan kannata tehdä välttämättä itse.

Yritystoiminnassa on digitaalisellakin aikakaudella lopulta kyse siitä, kuinka yritys voi kasvattaa liiketoimintaansa kannattavasti mutta kykenee samalla estämään kasvun aiheuttamien kustannusten karkaamisen hallitsemattomiksi.

Tähän kysymykseen ei tietenkään ole olemassa yksiselitteistä vastausta. Kannattavuus ja kasvu ovat haasteellinen yhdistelmä, varsinkin kun palvelun laatu on aina yrityksen kilpailukyvyn kannalta merkittävä tekijä.

Kannattavuus ja kasvu

Se Palvelun laatu edellyttää kaikelta tekemiseltä tinkimättömyyttä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö jostakin aina ennen itse tehdystä voisi tinkiäkin, kaikkien parhaaksi. Kaikkea kun ei kannata tehdä itse. Joku toinen tekee sen paitsi kustannustehokkaammin, myös paljon paremmin.

Hankinnasta maksuun -prosessi on tyypillinen yrityksen kustannuserä, jonka tehostaminen on toisaalta jokaisen yrityksen intressi, mutta investoinnit siihen välttämättä eivät.

Kyseessä on yrityksen ydintoimintaan kuulumaton taloushallinnon tukiprosessi, jonka hoitaminen itse saattaa käydä raskaaksi. Monet keskisuuret yritykset ovatkin tilanteessa, jossa toiminnan tehokkuutta on palvelun laadun kärsimättä vaikea lisätä. Mikä siis avuksi?

Sitä kannattaa kysyä kumppanilta.

Ulkoistamalla P2P-prosessin kaltainen tukitoiminto asiantuntevan ja asialleen uskoutuvan taloushallinnon kumppanin hoidettavaksi kumppani ottaa kokonaisvastuun paitsi prosessin tehokkuudesta, myös sen kehittämisestä ja automatisoinnista.

Ulkoistuskumppani kykenee takaamaan kustannustason asiakkaalleen sopimuksellisesti. Kaiken lisäksi kustannuksia on mahdollista kääntää myös kiinteistä muuttuviksi, jolloin kustannusjoustavuus tapahtuu aina automaattisesti.

Kumppani voi esimerkiksi kääntää P2P-prosessin kustannukset ostolaskujen määrästä riippuvaiseksi ja luvata eri hinnat automaattisesti täsmätylle ostolaskulle ja toisaalta manuaalista työtä vaativalle ostolaskulle.

Kumppanin kanssa voidaan tämän jälkeen yhdessä tehostaa prosessia ja saavuttaa säästöjä kasvattamalla automaattisesti täsmäytettyjen laskujen määrää.

Jokaisen yrityksen taloushallinnon kannalta on olennaista, että nykytilan vahvuudet ja heikkoudet kartoitetaan tehokkaan kartoituspalvelun avulla. Kyvykäs kumppani pystyy myös tarjoamaan vertailutietoa digitaalisen taloushallinnon ratkaisukehityksestä muissa vastaavissa yrityksissä verrattuna oman yrityksen nykytilanteeseen.

Taloushallinto on yrityksen tärkein funktio, eikä sitä saa päästää putoamaan kehityksen junasta. Fiksuilla automaattisilla ratkaisuilla voidaan taata, että talouspalveluiden tarvitsemat tiedot liikkuvat järjestelmissä tehokkaasti ilman katkoja.

Kirjoittaja, EVP Tero Kosunen vastaa Enfon Financial Process Service –liiketoiminta-alueesta ja hänellä on suuri digitaalinen sydän. Enfo on edelläkävijä talousprosessien digitalisoimisessa ja automatisoinnissa. Otamme kokonaisvastuun koko prosessista, sen sijaan että tarjoaisimme asiakkaillemme vain uusia jännittäviä työkaluja asian hoitoon. Me kutsumme tätä asiakaspalveluksi.