TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Palvelut

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

maaliskuuta 09, 2016

IBM Maximo ja esineiden internet huomion keskipisteessä InterConnect 2016 -tapahtumassa

Enfo osallistui viime viikolla IBM InterConnect -tapahtumaan, ja mukana oli työntekijöitä niin Ruotsista, Suomesta kuin Tanskastakin. Kaksi osallistujaa olivat Unni Fagersand ja Linus Koszinowski, jotka toimivat konsultteina Service and Asset Managementissa ja joilla on pitkä kokemus IBM Maximo -tuotteesta. Enfon markkinointi kysyi Unnin ja Linuksen kokemuksia tapahtumasta ja sen uutuuksista sekä siitä, mitä heillä oli tuomisinaan kotiin.

Linus sai sen vaikutelman, että Maximosta on tullut entistäkin kuumempi juttu, koska se on tärkeä osa IBM:n esineiden internet -strategiaa. Hän osallistui tapahtumaan myös viime vuonna ja arvioi, että Maximoon liittyneitä sessioita oli vielä enemmän kuin aiemmin. Unni oli nyt ensimmäistä kertaa sekä InterConnectissa että Las Vegasissa. Hänen mukaansa Maximon hyödyntämismahdollisuudet ovat lisääntyneet esineiden internetin myötä. Yhä useammat laitteet ovat nykyisin enemmän tai vähemmän ”älykkäitä”, koska niitä voi liittää muihin järjestelmiin. Jos laite on liitetty analysointijärjestelmään, sen toimittamien tietojen avulla voidaan esimerkiksi aiempaa paremmin ennakoida käyttökatkoja. Se auttaa Unnin mukaan maksimoimaan käyttöasteen ja pidentämään kaluston käyttöikää.

Molemmat korostavat kuitenkin, että Maximo on se sama vanha Maximo kuin ennenkin – nyt  tuotetta vain voi hyödyntää entistä tehokkaammin esineiden internetiä tukevan alustan ansiosta. Sen yhteiskäyttö muiden järjestelmien kanssa on helpottunut, ja se sulautuu luontevaksi osaksi kokonaisuutta. Unnin mielestä lisäarvoa voisi luoda se, ettei keskitytä pelkästään Maximoon.

”Oli kiinnostavaa kuulla IBM:n painopistealueita koskevasta visiosta ja tulevaisuudennäkymistä. Olen huomannut asiakaskäynneillä, että asiakkaat kyselevät esineiden internetistä, koska yhä suurempi osa laitteistoa on verkossa. Asiakkaat tietävät, mitä haluavat, ja IBM:n ajatukset osuvat aika hyvin yksiin sen kanssa.” –  sanoo Linus Koszinowski, Enfolta

Linus osallistui useisiin mobiili-aiheisiin labroihin ja sessioihin. Aihealue osoittautui hyvin suosituksi. ”Olin ilmoittautunut mobiilisessioon maanantaina, mutta myöhästyin siitä hieman aiemman tilaisuuden vuoksi. Käytävässä oli tullessani jo pitkä jono ihmisiä. Seuraavaa sessiota varten meninkin sitten hyvissä ajoin paikalle”, hän kertoo hymyillen.

”Mobiili on nyt yksi IBM:n tärkeimmistä painopistealueista. IBM:n ensisijainen mobiilialusta Maximoa varten, Anywhere, kehittyy huimalla ja yhä kiihtyvällä nopeudella.

Joitakin vuosia sitten uutuuksia julkistettiin yksi tai kaksi vuodessa, mutta nyt uusia toimintoja ja sovelluksia tulee parin, kolmen kuukauden välein. Anywhere-asiakkaat voivat ladata uutuudet IBM:n ISM Librarysta.

Esimerkkejä viimeisimpien versioiden uutuustoiminnoista ovat viivakoodin luku, mobiililaitteen GPS-koordinaatit, puheen muuntaminen tekstiksi käsin tehtävien muistiinpanojen sijaan sekä mahdollisuus liittää kuvia 

Maximo-viesteihin suoraan laitteen kamerasta. Kannattaa huomata myös, että tätä nykyä Maximossa voi pyörittää eri skenaarioita noin kymmenellä eri sovelluksella.” sanoo Linus Koszinowski, Enfo.

Unni kertoo enfolaisten sopineen yhteisesti siitä, kuka osallistuu mihinkin sessioon tai labraan, jotta kotiin tuomisina olisi mahdollisimman paljon kerrottavaa monista eri asioista. Hän keskittyi etupäässä Maximo Scheduleriin ja sen muutoksiin, joita onkin ollut paljon. "Aika monia ominaisuuksia kaivattiin aiemmin, mutta IBM:n tuotekehitys on näköjään pitänyt tiiviisti yhteyttä käyttäjiin ja todella kuunnellut heitä. Se on loistava juttu. Mikä sitten on paras uudistus?

”Se, ettei Scheduler enää tarvitse Java JRE:tä, joka on aiheuttanut paljon ongelmia. Se on monille asiakkaillemme ilouutinen." Sanoo Unni Fagersand, Enfolta.

Vinkkinä voi vielä kertoa, että labrojen materiaalit ovat käytettävissä, vaikkei olisikaan päässyt paikan päälle InterConnectiin – riittää, kun rekisteröityy käyttäjäksi IBM:n sivustoon. Se on Unnin mielestä mahtavaa.

Sekä Linus että Unni olivat oikein tyytyväisiä tapahtumaan kokonaisuudessaan. Matka oli intensiivinen mutta hauska, ja sen aikana syntyi paljon uusia vaikutelmia ja ajatuksia ”Maximo-laatikon ulkopuolella”. Uskon, että me molemmat tuomme tullessamme tietoja ja taitoja, joita voimme soveltaa välittömästi päivittäiseen työhömme, Unni ja Linus toteavat yhteistuumin.

  • Etkö päässyt InterConnectiin, mutta olet kiinnostunut tapahtuman sisällöstä? Merkitse kalenteriisi Enfo brings InterConnect to you -päivämäärät!

Tukholma 12.4.
Göteborg 21.4.
Helsinki/Espoo 26.4

Haluatko tutustua Maximo-labroihin?

Kirjaudu sisään osoitteessa https://www.iot-academy.info

Anna-Karin Evegård,

markkinointipäällikkö, Enfo, Ruotsi