TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Palvelut

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

helmikuuta 24, 2016

Kuukauden haastattelu: Giovanna Eccher

Giovanna Eccher on syntynyt ja kasvanut Trentossa, joka sijaitsee Koillis-Italiassa lähellä Itävallan rajaa. Ennen kuin Giovanna tuli Ruotsiin, hän asui ja työskenteli viisi vuotta Padovassa.

Giovanna on opiskellut verkkosivujen suunnittelua Bolzanossa, ja opiskeluaikana eräs hänen opettajansa rekrytoi Giovannan yritykseensä Padovassa. Siitä alkoi Giovannan ura interaction designerina.

Kun Giovanna joutui viiden vuoden kuluttua lopettamaan yrityksessä huonompien aikojen takia, hän päätti kokeilla unelmaansa Ruotsiin muuttamisesta.

Miten päädyit Enfolle?

Giovanna aloitti työt Enfossa 4. lokakuuta 2015 interaction designerina. Hän kertoo löytäneensä työpaikan erään aiemman asiakkaan kautta, joka on naimisissa ruotsalaisen kanssa ja asuu nykyisin Göteborgissa. Pariskunta tunsi Niklas Thulinin ystävän. Niklas on Enfo Interactionista vastaava digital evangelist, joka otti yhteyttä Giovannaan ja sopi haastattelusta. Haastattelu osoittautui onnistuneeksi. Nyt Giovanna on tärkeä osa Enfo Interactionia, jonka toiminta aloitettiin Niklaksen ja Giovannan kanssa. Enfo Interactionissa työskentelee nykyisin viisi henkilöä, ja se jatkaa kasvuaan.

Giovanna sanoo olevansa hyvin ylpeä ollessaan osa Enfo Interactionia ja ettei hän voisi kuvitella itselleen parempaa paikkaa, sillä nykyinen työ on sekä kehittävää että haastavaa. Interaction designer kehittää uusia tuotteita, kuten verkkosivustoja, matkapuhelimia, interaktiivisia pelejä ja erilaisten ohjelmistojen rajapintoja.

Interaction designer vastaa myös tuotteiden käyttöliittymistä ja suunnittelee ominaisuudet, joita käyttäjä odottaa eri tilanteissa. Giovannan mielestä Enfo Interactionilla on monia kiinnostavia asiakkaita ja mielenkiintoisia projekteja, ja hän toivoo voivansa vaikuttaa jatkossakin Enfo Interactionin hyvään kehitykseen.

Miksi Ruotsi ja Tukholma?

Giovanna kertoo olevansa erittäin kiinnostunut musiikista ja sitä kautta hän on aina pitänyt paljon Ruotsista. Hän oli jo nuorena haaveillut Tukholmassa asumisesta ja työskentelystä, koska Tukholma on hänen mielestään IT-suunnittelun pohjoismainen pääkaupunki.

Tämä myös näkyy Giovannasta, kun hän sanoo: "Elän unelmaani – olen aina rakastanut Ruotsia ja nyt asun täällä ja minulla on unelmieni työ."

Giovanna on vakaasti päättänyt oppia ruotsin kielen. Hän käy kansalaisopiston tunneilla kaksi kertaa viikossa. Samalla hän kuitenkin toteaa, että ruotsin oppiminen on vaikeaa, koska kaikki ovat niin ystävällisiä ja puhuvat koko ajan englantia. Kansalaisopistosta Giovanna on saanut myös paljon uusia ystäviä. Vapaa-ajallaan Giovanna haluaa tutustua Ruotsiin, ja tutkimusretket hän on aloittanut Tukholmasta ja sen ympäristöstä. Tulevana viikonloppuna hän kuitenkin matkustaa muutaman uuden ystävänsä kanssa Kiirunaan, jossa he toivovat näkevänsä revontulia ja käyvät koiravaljakkoajelulla.

Lopuksi Giovanna toteaa: "Yksi asia, josta todella pidän Tukholmassa, ovat konsertit. Täällä on mahtavia esiintymispaikkoja! "