TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Palvelut

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.
Stephan Seliger

Kuukauden työntekijä syyskuuta 29, 2016

Erilaisuuden ymmärtäminen on kansainvälisen tiimin menestymisen edellytys

Pohjoismaisen tiimin johtaminen tarkoittaa tiivistä matkustamista eri maiden välillä, luottamuksen jatkuvaa rakentamista ja ansaitsemista, kuuntelemista ja erilaisuuden arvostamista.

Enfon Managed Services -liiketoiminta-alueen tarjoomasta vastaava johtaja Stephan Seliger on aina matkalla sinne, missä hänen tiiminsä tarvitsee häntä eniten. Stephan matkustaa viikoittain Enfon toimipisteiden – Espoon, Karlskronan ja Tukholman – välillä. Hän johtaa pohjoismaista 10 hengen tiimiä, jonka jäsenistä puolet työskentelee Ruotsissa, puolet Suomessa.

”Haluan olla lähellä tiimiäni, joten reissaan paljon. Kasvokkaisviestintä on oleellinen osa tiimihengen ja keskinäisen luottamuksen luomista – uusien ratkaisujen keksimisestä puhumattakaan”, Seliger kertoo.

Stephan tiimeineen vastaa Enfon Managed Servicesin tarjoomasta ja sen kehittämisestä pohjoismaisella tasolla. Tiimin tehtävänä on luoda paras mahdollinen tarjooma Pohjoismaissa toimiville yrityksille. Vastatakseen tähän haasteeseen tiimi on jakautunut neljään vastuualueeseen: myynnin valmistelu ja ratkaisujen suunnittelu, tarjooman kehittäminen, markkinointi sekä strategisten asiakkuuksien hoito.

”Selvitämme nykyisten ja potentiaalisten asiakkaiden tarpeet ja muovaamme tarjoomaamme sen mukaan, jotta se vastaisi mahdollisimman hyvin markkinoiden vaatimuksiin. Markkina on haastava ja muuttuu jatkuvasti. Nopeus ja vikkelä reagointikyky ovat ratkaisevia tekijöitä sekä meille että asiakkaillemme”, Seliger kertoo.

Tiimin erilaiset taustat mahdollistavat uusien ratkaisujen keksimisen

Tiimin jäsenten on luotettava toisiinsa, jotta työ on mahdollisimman saumatonta. Stephanin tiimissä ideoidaan usein yhdessä: ajatuksia saa ilmaista täysin vapaasti ja kritiikkiä ei tarvitse pelätä. Jos jokin asia ei miellytä, siitä keskustellaan avoimesti.

”Kaikkien mielipiteillä on väliä, koska ihmiset katsovat asioita eri näkökulmista ja ajattelevat eri tavalla. Tiimin monimuotoisuus on rikkaus. Jos kaikilla olisi vaikkapa samanlainen sosioekonominen tausta ja koulutus, innovointikykymme olisi paljon heikompi kuin sellaisen tiimin, jonka jäsenillä on erilaiset taustat ja juuret eri puolilla maailmaa”, Seliger muistuttaa.

Näin eri taustoista tulevan tiimin johtaminen onnistuu:

  • Ole avoin. Ole nöyrä. Omaksu mahdollisimman paljon tietoa.
  • Kuuntelu on äärimmäisen tärkeää. Kuuntele, kuuntele ja kuuntele vielä tarkemmin, mitä tiimisi jäsenet kertovat sinulle.
  • Älä oleta mitään. Kommunikoi paljon, jotta ymmärrät ja opit arvostamaan kulttuurieroja. Silloin niistä tulee tiimin etu, ei haitta.
  • Tiimin saavutukset ovat paljon tärkeämpiä kuin tittelit tai yrityksen arvohierarkian noudattaminen. On tärkeää, että jokainen voi olla yhteydessä keneen tahansa tiimin jäseneen ilman, että asema tai titteli olisi asioinnin esteenä.
  • Tiimin on tärkeää tavata säännöllisesti kasvotusten. Se vahvistaa tiimiä ja auttaa sen jäseniä tutustumaan toisiinsa. Yhteinen vapaa-ajanvietto tiivistää tiimihenkeä entisestään.
  • Viestintä on tärkeää. Käyttäkää mahdollisimman paljon eri kanavia, myös sähköisiä, kuten Yammeria ja WhatsAppia. Jutelkaa ja keskustelkaa myös kasvotusten.
 

Stephan Seliger

Ikä: 40
Titteli: Vice President, Offering, Managed Services 
Kotipaikkakunta: Rävlanda Göteborgin kupeessa
Perhe: vaimo Manuela Seliger
Yllättävä taito: Stephan on Kansas City Barbecue Societyn sertifioima grillaustuomari
Harrastukset: Grillaus, moottoripyöräily