TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Palvelut

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

Blogi lokakuuta 17, 2017

Microsoft Ignite 2017 - Kollaboraatio fokuksessa

Sain tänä vuonna kunnian olla osana Enfo Groupin Microsoft Igniteen matkaavaa seuruetta. Teknologiayhtiön suurin vuosittainen IT-ammattilaisille ja asiakasyrityksille suunnattu konferenssi järjestettiin tänä vuonna Orlandossa, Yhdysvaltojen Floridassa. Mittasuhteiltaan tapahtuma on valtava ja järjestelyiltään maailmanluokkaa. Konferenssi koostuu Microsoftin avainpuheenvuoroista tuotejulkistuksineen, teknisistä luennoista, asiakasreferensseistä sekä valtavista messuhalleista kumppanistandeineen ja tuotealueineen.

Microsoftin toimitusjohtajan Satya Nadellan johtama "Visio" avainpuheenvuoro näytti jo kokonaisuudelle suuntaa. Kollaboraatio ja työnteon yksinkertaisuus on tällä hetkellä Microsoftin strategian ytimessä. Yhtiö pyrkii tarjoamaan Asiakkailleen mobiliteettia ja helppoutta palveluidensa käytttöön. Visuaalisesti näyttävä Virtual Reality + Microsoft HoloLens esitys Ford autoyhtiön automallisuunnittelun apuna sai varmasti koko yleisön jakamattoman huomion. Avainpuheenvuoron olennaisia julkistuksia olivat muun muassa LinkedIn sosiaalisen median integraatio Microsoftin Office 365 –palveluihin sekä Bing for Business –tuotteen julkaisu. Jatkossa O365 käyttäjien osalta voidaan integroida suoraan LinkedIn profiilit ja myös "konnektointi" onnistuu vaivatta yhdellä painalluksella. Bing for Business taas auttaa työntekijöitä löytämään tekoälyn ohjaamalla haulla yrityksen sisäisistä resursseista hakemansa asiat – ei hakusanojen vaan aikeen perusteella. Kukapa meistä ei olisi joskus etsinyt sitä tiettyä dokumenttia Intrasta, mutta oikeat hakusanat puuttuvat? BfB pyrkii tarjoamaan ratkaisun näihin haasteisiin.

Nadellan johtaman pääpuheenvuoron jälkeisessä Microsoft 365 keynotessa saatiin yksi tilaisuuden suurimmista julkistuksista: Skype for Business –tuotteen loputkin ominaisuudet tullaan integroimaan Microsoft Teamsiin ja Skypen on tulossa tuotteena elinkaarensa viimeiselle osiolle. Kuitenkin Microsoft tuo vielä yhden Skype for Business palvelinversion markkinoille 2018 jälkimmäisellä puoliskolle, joten suurta kiirettä transitiolle ei ole. Oma näkemykseni on, että jos yrityksillä on jo nyt O365 käytössä, niin Teamsin käyttöönotto ja testaus kannattaa aloittaa, sillä Teams sisältyy kokonaan O365 lisenssiin joka tapauksessa. Skypen kaltaisten ominaisuuksien lisäksi Teamsilla on runsaasti yhteistyön ja mobiliteetin helppoutta lisääviä puolia – asiasta lisää blogin lopussa löytyvistä linkeistä.

Kollaboraatiopuolelta päästiin myös päivän loppupuolella lähemmäs perinteistä IT:tä. Windows 10:n osalta isoimpana asiana julkaistu co-management –ominaisuus. Jatkossa 1709-versiosta alkaen yksittäinen Windows 10 -työasema voidaan liittää sekä paikalliseen Active Directoryyn että Azure Active Directoryyn. Hallinnallisesti tämä tarkoittaa sitä, että työasemaa voidaan jaetusti hallita sekä Config Managerista että Microsoft Intunesta, joka on muuten myös siirtynyt Azureen vanhasta Silverlight-hallinnasta. Transitio pilvihallittuun työasemaan voidaan siis jatkossa tehdä hallitusti ja vaiheittain nykyisen kertarysäyksen sijaan. Jos tämä kuulostaa hyvältä, niin julkistus ei jäänyt ainoaksi pilvisillaksi konferenssin aikana – kerron niistä blogisarjan myöhemmissä osissa.

Kokonaisuutena ensimmäinen päivä oli äärimmäisen informaatioähkyinen näinkin tiedonjanoiselle kaverille kuin minä. Perinteiset analogiset muistiinpanovälineeni kävivät kuumana ja valitettavasti jokaiseen aiheeseen ei ehtinyt perehtyä, sillä tapahtuman kaikki 370 luentoa oli aikataulutettu siten, että jokaiselle aikaikkunalle pitää valita yksi monista sessiosta.

Tässä vielä linkkejä ensimmäisen päivän tärkeimmästä annista: 
Visio avainpuheenvuoron tiivistelmä
Skype for Business ja Teams
Introduction to Microsoft Teams, 20min video
Windows 10 Co-managment
Lähes kaikki Ignite-sessiot katsottavissa täällä 

Joni Marjoniemi
Consultant, Solutions

ms ignite