TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Palvelut

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

Blog kesäkuuta 02, 2016

Mobiilihallinta liiketoiminnan agendalle

Liiketoiminta etsii jatkuvasti uusia keinoja parantaa työn tuottavuutta ja yksi keino työkalupakissa on mobiilihallinta, joka ei ole tai ei ainakaan pitäisi olla vain IT-osastoa kiinnostava asia. Mobiililaitteiden käyttö kasvaa digitalisoituvassa maailmassa kiihtyvällä vauhdilla - tänä päivänä yhä useampi tietotyöläinen käyttää töissä myös itse omistamiaan tabletteja ja älypuhelimia.

Mobiililaitteiden laitehallintaan, eli Mobile Device Managementiin (MDM), on suomalaisyrityksissä panostettu jo jonkin verran. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityksellä on mm. rekisteri mobiililaitteista, laitteisiin voidaan jakaa keskitetysti mobiilisovelluksia ja tehdä päivityksiä ja lisäksi ne voidaan lukita ja tyhjentää etänä. Markkinoilla on useita uusia MDM-ratkaisuja, mutta tosiasia on, ettei MDM-ratkaisuilla vielä oleellisesti paranneta yrityksen tai vaikkapa liiketoimintayksikön tuottavuutta.

Todellisten liiketoimintahyötyjen saavuttamiseen tarvitaan paljon muutakin kuin laitteiden ja mobiilisovellusten hallintaa. Tästä päästään asian ytimeen eli Enterprise Mobility Managementiin (EMM)

Yritystason mobiilihallinnassa on kyse siitä, että yritys tarjoaa työntekijöilleen ympäristön, jossa he pääsevät mobiilisti käsiksi kaikkiin työnteon kannalta tärkeisiin taustajärjestelmiin. Käyttöoikeudet hoituvat esimerkiksi AD-hakemiston kautta. Työntekijät voivat luoda, editoida ja tallentaa asiakirjoja kätevästi myös mobiililaitteilla ja tiedostot ovat turvassa yrityksen omassa ympäristössä. Työntekijät pääsevät mobiililaitteilla sisäverkon kautta kaikkiin tietojärjestelmiin, kuten toiminnanohjaukseen, CRM-järjestelmiin, SharePointiin ja intranetiin, ilman erillistä ja monesti hintavaa VPN-yhteyttä. Kaikki tiedostot ja data ovat käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta, helposti ja oman työn ehdoilla – eli aidosti mobiilisti. Mobiilia työntekoa voidaan myös suojata tehokkaasti tietoturvauhilta ja hyökkäyksiltä. 

EMM:n avulla työntekijät saavat työntekoon lisää vapautta turvallisuudesta tinkimättä. Lisäksi yrityksen IT-yksiköltä jää enemmän aikaa liiketoiminnan palvelemiseen. Työn tekemisen tehostuminen ja tuottavuuden kasvu palvelevat koko organisaatiota.

Jotta EMM:stä saisi täyden hyödyn, oikean ratkaisun valinta on tärkeää. Tutkimusyhtiö Forresterin mukaan IBM MaaS360®-mobiilihallintajärjestelmä on markkinoiden johtava* ratkaisu. Modulaarisessa, jatkuvasti kehittyvässä ja runsaasti työkaluja sisältävässä ratkaisussa mobiilihallinta voidaan aloittaa perustasosta sekä edetä tarpeiden kasvaessa yhä laajemmalle tasolle.

Digitaloudessa ja kiristyvässä kilpailussa mobiilihallinnan merkitys tulee entisestään kasvamaan. Sanoisinkin, että nyt olisi hyvä aika pysähtyä miettimään oman yrityksen mobiiliympäristöä – onko siitä otettu varmasti kaikki irti?

Mikko Rouhiainen

Mikko Rouhiainen
Solution Architect
Enfo

* Lähde: The Forrester Wave™: Enterprise Mobility Management, Q4 2015