TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Palvelut

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

maaliskuuta 31, 2016

Muutos vaatii jatkuvaa panostamista

Enfolla uskotaan, että asioita voi tehdä monin eri tavoin. Ihmisiä kannustetaan oman osaamisensa jatkuvaan kehittämiseen, sillä kovassa murroksessa olevalla toimialalla se on investointi niin yrityksen kuin yksilönkin kilpailukykyyn. Hyvä esimerkki tästä on Security Manager, Managed Services Tuukka Vainiomäki, joka suhtautuu intohimoisesti työhönsä tietoturvan erikoisasiantuntijana ja panostaa merkittävästi oman osaamisensa ylläpitoon.

Vuodesta 2010 Enfolla työskennellyt Tuukka vastaa Hybrid Cloud Services -yksiköstä, jonka lisäksi hän vetää kolmea virtuaalista teknologiatiimiä: Networks, Linux ja Endpoint protection. Tätä ennen hän oli tietoturvatiimin esimiehenä ja mukana Enfon tietoturvatoiminnassa muutenkin. Aihe vaatii jatkuvaa kouluttautumista, ja Tuukka opiskeleekin vapaa-ajallaan Cyber-turvallisuutta Jyväskylän ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Kaksivuotinen koulutus päättyy syksyllä 2016.

”Aihe vain on niin kiinnostava. Kun aikanaan lähdin tietoturvatiimin esimieheksi, niin halusin ymmärtää mitä tiimiltä odottaa ja kuinka asioita tehdään sekä tajuta teknologioita, joita he käyttävät. Haluan kuunnella asiantuntijoita, että osaan tehdä päätöksiä sen suhteen mitä olisi syytä tehdä”, kertoo Tuukka.

Intohimoinen suhtautuminen työntekoon tulee aikoinaan Valmetilla työnjohtajana toimineelta papalta. 

”Olen papalta ammentanut oppia siitä, miten ihmisiä johdetaan ja mitä kaikkea siihen liittyy aina ihan ihmisten yksityiselämää myöten. Niin asiakas, työntekijä kuin yrityskin tuovat oman vaikutuksensa työhön ja yritän hakea win-win-tilannetta kaikille.  Toki välillä joutuu hyväksymään, että aina ei ole täydellistä”, pohtii Tuukka.

Tuukan mielestä parasta Enfolla ovat ihmiset, ”tietysti”. Täällä ei jouda mökkiytymään yhteen asiaan, sillä vaihtelevuutta ja haasteita riittää voimakkaasti muuttuvassa liiketoiminnassa ja maailmassa.

”Muutos vaatii jatkuvaa panostamista. Se voi olla stressaavaa, mutta jos saa pieniä juttuja eteenpäin, niin siitä tulee hyvä mieli. Kollegat ja muu lähipiiri ovat ihan mahtavia. Sen tajuaa, kun haluaa viettää myös vapaa-aikaa heidän kanssaan”, kiittelee Tuukka.