TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Palvelut

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

Blog toukokuuta 12, 2016

Kuukauden haastattelu : Jacob Welsh

Urapolku on harvoin viivasuora. Jos kuuntelee omia tuntemuksiaan, näkee mahdollisuuksia ja uskaltaa kokeilla uutta, kaikki on mahdollista. Jacob vaihtoi vasaran ja naulat kirjaimellisesti intohimoiseen uraan myynnin parissa. Enfon myyntititiimiin hän tuli 22-vuotiaana.

Kolmisen vuotta talossa olleen Jacob Welshin tehtävänimike on Account & Alliance Manager, ja hän vastaa kumppanuudesta yhdysvaltalaisen MuleSoft-yhtiön kanssa. Asiat etenivät nopeasti – niin kuin kaikki tuntuu Jacobin seurassa tapahtuvan. Hän ei ollut koskaan aiemmin työskennellyt IT-alalla. Miten kaikki oikein sai alkunsa?
– Kävin ammattilukiossa rakennus- ja kiinteistölinjan ja tein siinä sivussa töitä puhelinasiakaspalvelussa. Aloitin kirvesmiehen työt, mutta tiesin heti, ettei se ollut minun juttuni, vaan halusin myyntitehtäviin, Jacob kertoo.
Pian eteen ilmaantuikin työpaikka lääketieteen alan markkinatutkimusyrityksessä, jonka palveluksessa Jacob viihtyi kaksi vuotta. Kun hän koki olevansa valmis uusiin haasteisiin, Enfolla oli sopivasti haku päällä myyntitehtävissä.
– Isäni ja veljeni ovat IT-alalla, ja he tunsivat Enfon hyvin. He sanoivat, etten ikinä pääsisi töihin niin hyvään firmaan kuin Enfo, ja sehän vasta tuntui rohkaisevalta, Jacob nauraa.

Hoiti MuleSoft-kumppanuuden kotiin

Perhe oli tällä kertaa väärässä – Jakob sai työpaikan, ja pari vuotta myöhemmin hän oli myös onnistunut hoitamaan kotiin kumppanuussopimuksen MuleSoftin kanssa. Yhteistyösuhde on hänen luomuksensa alusta alkaen.
– Uskon, että siitä on ollut hyötyä, että olen britti ja täysin kaksikielinen. Pystyn viestimään amerikkalaisten kanssa ja esittämään argumenttini hyvin. Heidän ajattelutapansahan on aivan toisenlainen kuin meillä. MuleSoft panosti meihin paljon, joten oli hienoa, että saimme Nordic Choice -sopimuksen vain puoli vuotta myöhemmin, Jacob kertoo.
Nordic Choice Hotels -hotelliketju on Enfon avulla perustanut aivan uuden integraatio- ja API-alustan, joka perustuu MuleSoftin tuotteisiin.

Rehellisyys perii maan liiketoimissakin

Varsinaisista liiketoimista puheen ollen Jacob on vakuuttunut yhdestä asiasta.
– Osaan tehdä kauppaa, mutta ilman tiimityötä en ole mitään. Osaavat kollegani tuntevat teknisen puolen, ja hyvin monen muunkin palasen on loksahdettava paikalleen, jotta ratkaisu toimii. Jokainen osanen on yhtä tärkeä. Uskon päässeeni töihin Enfolle, koska olen rehellinen enkä suurentele osaamistani. Se on kaupankäynnissä tärkeää, Jacob pohtii.
– Myyntityössä on pitkälti kyse siitä, että osaa ajatella asioita asiakkaan liiketoiminnan kannalta ja ennakoida sekä tietenkin tehdä sen minkä on luvannut. Jos emme toimi lupaustamme mukaisesti, siitä on haittaa sekä asiakkaalle että Enfolle. Siksi tiimin on oltava yhtä mieltä siitä, mikä on mahdollista toteuttaa ja mikä on asiakkaan kannalta paras ratkaisu.
Itsenäisenä luonteena Jacob Welsh on viihtynyt Enfolla erinomaisesti.
– Sain paljon vastuuta alusta lähtien, mutta minun oli myös omin päin selvitettävä, miksi asiakkaamme valitsevat toimittajakseen juuri Enfon. Asiakastapaamisia talon ulkopuolella oli tietenkin paljon.
Jacobin mentorina toimi Enfon myyntipäällikkö Anders Eriksson. Andersista on ollut hänelle paljon iloa ja hyötyä.
– Andersin osaaminen ja kokemus myyntityöstä ovat mittaamattomat. Hän jakaa tietoaan avoimesti auttaakseen minua eteenpäin, Jacob kehuu.
Anders ja Jacob tapaavat noin kerran kuussa, ja lisäksi he pallottelevat ideoita ja keskustelevat erilaisista tilanteista.
– Hauskinta täällä työskentelyssä on se, että olen 25-vuotiaana saanut vastuulleni suuriakin hankkeita ja päässyt esittelemään saavutuksiamme sellaisissa tapahtumissa kuin Radar I2I. Koen, että Enfo luottaa minuun.

Ei pomoja mutta paljon ohjaajia

Enfossa Jacobia miellyttää eritysesti se asenne, että on aina parempi tehdä jotakin kuin olla tekemättä mitään.
– Enfolla on matala ja epähierarkkinen organisaatio. Meillä ei ole pomoja, vaan ennemminkin ”ohjaajia”. Kuuntelemme toisiamme ja arvostamme omia ja asiakkaidemme ajatuksia.
Meillä on selkeä tavoite olla johtava toimija digitaalisessa dimensiossa, ja suunta on selvä kaikille enfolaisille.
Myös Jacobilla on selvät sävelet: hän haluaa edetä myynnin johtotehtäviin Enfossa.

Vapaa-aikanaan Jacob yrittää parantaa golftasoitustaan tai päihittää kavereitaan mailapeleissä. Hän osti äskettäin asunnon, jossa hän pääsee hyödyntämään nikkarointitaitojaan muun muassa baaripöydän teossa.
Kesälomallaan hän aikoo matkustaa joko Tokioon tai toiselle puolelle maapalloa Rio de Janeiron kesäolympialaisiin. Jacob Welshille tällaiset vastakohdat tuntuvat olevan täysin luonnollisia.