TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Osaamisalueet

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

marraskuuta 10, 2015

Digitalisaatio muuttaa IT-alaa pysyvästi – Enfo mukana Universumin ihannetyönantajalistalla

Universumin ammattilaistutkimuksen tulokset ovat nyt täällä! Tutkimukseen vastasi jälleen yli 10 000 suomalaista korkeakoulutettua ammattilaista, jotka ovat antaneet arvionsa suomalaisista työnantajista

Tänä vuonna Enfo sijoittui IT-alan ammattilaisten ihannetyönantajalistalla sijalle 70 ja paransi näin ollen sijoitustaan kuudella sijalla viime vuodesta.

Tutkimus toteutettiin vuoden 2015 aikana globaalisti 55:ssä maassa.

Tutkimuksen mukaan IT-alalla työn ja vapaa-ajan tasapaino mainittiin tärkeimmäksi uratoiveeksi, mutta kuitenkin enää vain 63 % vastaajista toivoi tasapainoa työn ja muun elämän välillä. ”Tämä on seurausta työn ja vapaa-ajan välisen rajan hämärtymisestä”, Universumin maajohtaja Jonna Sjövall sanoo. ”Digitalisoituminen on perustavasti muuttanut työn luonnetta. Meidän odotetaan olevan nykyisin jatkuvasti tavoitettavissa, eikä työn ja vapaa-ajan välistä rajanvetoa enää useimmissa työpaikoissa pysty täysin edes vetämään”, Sjövall kertoo.

”Ammattilaisten arvostukset ovat puolestaan selkeästi yhdenmukaistuneet, ja se kertoo tarinaansa tämän hetkisestä työkulttuurin muutoksesta. Työtehtävien monipuolisuus, työn merkityksellisyys ja työntekijöiden kunnioittaminen olivat korkealla kaikilla tutkituilla toimialoilla, myös IT-ammattilaisten vastauksissa”, Sjövall kiteyttää.

”Huomionarvoista on, että 59 % IT-ammattilaisista ei ollut hakenut uutta työpaikkaa kuluneen vuoden aikana. Tuloksia voi tulkita niin, että IT-ammattilaiset viihtyvät hyvin nykyisillä työnantajillaan”, Sjövall sanoo.

Listan kärkeä pitivät tänä vuonna Google, Supercell ja Microsoft.