TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Osaamisalueet

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.
160 000 Waltti-kortilla matkustetaan eri puolilla Suomea.

Uutinen kesäkuuta 15, 2016

Enfo digitalisoi Waltti-matkakortin clearing- ja maksatusjärjestelmän

Digitalisaatio luo uusia toimintatapoja. TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy (LMJ) valitsi Enfon koko Waltti-alueen lippu- ja maksujärjestelmän clearingin kehittämisen, automatisoinnin ja ylläpidon toimittajaksi.

 

”Tavoitteenamme on automatisoida kaikkien Waltti-alueen lippu- ja maksujärjestelmää käyttävien kaupunkien ja ELY-keskusten alueiden rahaliikenne sekä tuottaa kaikille osapuolille avointa ja totuudenmukaista dataa toteutuneesta liikenteestä ja rahavirroista. Olemme luomassa Suomeen täysin uutta järjestelmää, joka säästää Waltti-alueen eri toimijoiden kustannuksia ja aikaa”, Enfon Talousprosessipalvelut-liiketoiminta-alueen taloushallinnon ulkoistuspalveluista vastaava johtaja Osmo Wilska kertoo.

Waltti-matkakorttia on mahdollista käyttää eri kaupungeissa ja ELY-keskusten alueella, jolloin muun muassa näistä matkatapahtumista syntyvien lipputulojen laskutusta ja selvitystä varten tarvitaan clearing-järjestelmä, joka palvelee kaikkia osapuolia.

”Clearing-palvelujen rakentaminen on käynnistynyt sujuvassa ja rakentavassa hengessä. Tavoitteenamme on saada palvelutuotanto toimintaan ketterällä toimintamallilla jo kesän aikana ja myöhemmin syksyllä nostaa palveluiden automaatiotasoa vaiheittain”, sanoo toimitusjohtaja Ilkka Kankkunen TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:sta (LMJ).

Waltti- lippu- ja maksujärjestelmä on käytössä jo Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kouvolan, Kuopion, Lahden, Lappeenrannan, Mikkelin, Oulun sekä Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon ELY-keskusten järjestämässä joukkoliikenteessä.

Waltin käyttö laajenee siten, että järjestelmässä päästään valtakunnalliseen laajuuteen viimeistään vuoden 2018 loppuun mennessä. Tällä hetkellä Waltti-matkakortteja on käytössä noin 160 000 kappaletta ja Waltilla tullaan tekemään vuositasolla noin 200 miljoonaa matkaa.

”Jo pelkästään matkakorttien ja niillä tehtävien matkojen lukumäärät kertovat, että kyse on valtavasta datamäärästä, jota tulemme käsittelmään, analysoimaan ja hallinnoimaan. Waltti-alue tulee myös kasvamaan entisestään tämän ja ensi vuoden aikana, joten datan määrä vain kasvaa tulevaisuudessa. Enfossa on huikean tasoista it-alan osaamista, ja otamme tämän haasteen vastaan erittäin mielellämme”, Wilska iloitsee.

Enfo – Yksinkertaisempaa, sujuvampaa ja älykkäämpää liiketoimintaa digitaalisessa dimensiossa
Enfo luo innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseen, uudistamiseen ja parantamiseen. Hyödynnämme liiketoiminnan tuntemusta, teknistä asiantuntemusta ja parhaita käytäntöjä tietovirran jalostamisessa ja tietoteknisten ratkaisujen kehittämisessä asiakkaillemme, jotta he voivat toimia aloitteellisesti digitaalisessa liiketoiminnassa ja tuottaa tulosta ja elämyksiä omille asiakkailleen. Enfon liikevaihto on 140 miljoonaa euroa (2015) ja yrityksessä työskentelee noin 1 000 erikoisasiantuntijaa Suomessa ja Ruotsissa. Lisätietoja enfo.fi.

LUE LISÄÄ OSAAMISESTAMME