TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Osaamisalueet

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

Uutinen huhtikuuta 20, 2016

Outokumpu luottaa Enfon apuun matkalla kohti digitaalista dimensiota

Enfo on toiminut vuodesta 2014 alkaen strategisena kumppanina ja tiiviissä yhteistyössä Outokummun kanssa Service and Asset Management- ja Koko matka lisäarvoon -konseptien alueilla IBM Maximo ja QlikView-järjestelmien toimituksessa.

Vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen aikana Outokumpu on tehnyt yhteistyössä Enfon ja IBM:n kanssa Proof of Concept -vaiheen eli osoittanut IBM:n Predictive Maintenance and Quality -sovelluksen (PMQ) toimivuuden. Tämä testausvaihe on tehty Outokummun työntekijöiden kanssa yrityksen riippukuljetusuunissa.

Outokummun varastopäällikkö Mikael Larsson kertoo, kuinka riippukuljetusuunilla työskentelevät kollegat ja yritys kokonaisuutena osoittivat ennakoivan analyysin rajattomat mahdollisuudet niin tuotannossa kuin ylläpidossa.

”Viimeisten kymmenen vuoden ajan olemme hakeneet vastausta uunia koskevaan ongelmaamme, jota koskeva malli meille on nyt näytetty. Malli osoittaa myös, että voimme tehostaa toimintamme muita osa-alueita samanlaisilla ennakoivilla malleilla ja algoritmeilla. Olemme täysin vakuuttuneita siitä, että KNL-lukumme nousee tämän ansiosta samalla, kun kustannuksemme laskevat.”
Mikael Larsson, varastopäällikkö, Outokumpu

Mikael kertoo lisäksi, miten yhteistyö Enfon kanssa on tuonut näkökulmia tulevaisuuteen ja nämä näkökulmat ovat vähintäänkin kannustavia. Hänen mukaansa he ovat yhteistyön aikana todella oppineet ymmärtämään ja arvostamaan tietoa sen todellisen hyödyn näkökulmasta, aivan kuten se kuvataan Teollisuus 4.0:ssa. Larsson painottaa, kuinka tärkeää on ymmärtää huolella laaditun suunnitelman merkittävyys, koska se varmistaa tallennetun tiedon laadun ja sisällön oikeellisuuden. Jälleen kerran on käynyt ilmi, että jopa perustavanlaatuiset yksityiskohdat – työmääräysten tekeminen oikeilla laitteilla ja nimikkeiden varastointi oikealla tavalla – yhdessä ennakoivan analyysin kanssa tuottavat vahvoja päätöksenteon apuvälineitä.

Enfo odottaa mielenkiinnolla hedelmällisen yhteistyön jatkumista Outokummun kanssa ja matkan jatkumista pidemmälle digitaaliseen dimensioon niin, että Outokummusta tulee digitalisoinnin edelläkävijäyritys.

”Totean aidon iloisesti, että Koko matka lisäarvoon -konseptimme on jälleen kerran luonut juuri sitä lisäarvoa, jota me pyrimme toimittamaan.”
Mats Eliasson, EVP Business Solutions, Enfo

Tietoja Outokummusta
Outokumpu on yksi maailman johtavista ruostumattoman teräksen valmistajista, ja sen visiona on olla alansa selvä johtaja. Monien teollisuudenalojen asiakkaat kaikkialla maailmassa käyttävät Outokummun ruostumatonta terästä. Valmistamme edistyksellisiä materiaaleja, jotka ovat kestäviä ja kierrätettäviä, ja autamme siten rakentamaan maailmaa, joka kestää ikuisesti. Outokummulla on noin 11 000 työntekijää yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori on Espoossa. Outokummun osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Enfo
Enfo on pohjoismainen IT-yritys, joka tarjoaa liiketoiminnan ja talouden ratkaisuja sekä IT-palveluiden hallinta- ja kehityspalveluita. Intohimomme on asiakkaiden auttaminen kehittymään kohti digitaalista dimensiota. Ajatuksemme kantaa tulevaisuuteen, ja vastuun kannamme nykyhetkestä. Enfon noin 1 000 erikoisasiantuntijaa tuottaa vuosittain 145 miljoonaa euroa liikevaihtoa (2015). Lisätietoja meistä saat osoitteesta enfogroup.com

Lisätietoja Enfosta ja Outokummusta saat täältä