Lehdistötiedote

Lehdistötiedote syyskuuta 28, 2017

Enfon tehostamisohjelma etenee

Enfo-konserni on päivittänyt liiketoimintarakennettaan. Muutoksen tavoitteena on nopeuttaa strategian toteuttamisedellytyksiä ja parantaa toiminnan asiakaslähtöisyyttä.

Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Osaamisalueet

Muutokseen liittyen Enfo aloitti elokuussa tehostamisohjelman. Tehostamisohjelmaan liittyen Enfo käynnisti Suomessa ja Ruotsissa yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön kanssa koskien mahdollisia henkilöstövähennyksiä, joiden arvioitiin koskevan noin 70 henkilöä konsernin kaikissa toiminnoissa Suomessa ja Ruotsissa.

Yhteistoimintaneuvottelut on nyt saatu päätökseen. Neuvottelujen lopputuloksena sovittiin toimenpiteistä, joiden seurauksena konsernin henkilömäärä vähenee pääosin esimiestehtävissä ja hallinnollisissa tehtävissä yhteensä 36 henkilöllä, joista 16 Suomessa ja 20 Ruotsissa. Samalla yhteensä 17 esimiestehtävissä toiminutta henkilöä siirtyy asiantuntijatehtäviin (Suomi 5, Ruotsi 12). Lisäksi 9 henkilöä lomautetaan.

”Tehostamisohjelman myötä voimme keskittää enemmän voimavaroja IT-palveluidemme kehittämiseen. Tuemme asiakkaidemme liiketoimintaprosessien digitalisointia tarjoamalla modernin palveluportfolion, joka kattaa asiakkaidemme pitkäjänteiset tarpeet laajojen järjestelmien ja prosessien suunnittelemisesta, ylläpidosta ja integroinnista aina ketterien uusien ratkaisujen hyödyntämiseen yksittäisissä hankkeissa”, toteaa Enfon toimitusjohtaja Arto Herranen.

Muutosten seurauksen Enfo kirjaa noin 2,5 miljoonan euron kertaluonteiset kustannukset kuluvan vuoden kolmannen vuosineljännen tulokseen, joka jää raskaasti tappiolliseksi. Vastaavasti muutosten seurauksena Enfo arvioi neljännen vuosineljänneksen liikevoiton paranevan edellisvuodesta.

Lisätietoja:

Arto Herranen, toimitusjohtaja, puh. +358 44 719 3000 sähköposti: etunimi.sukunimi@enfo.fi

Enfo - Yksinkertaisempaa, sujuvampaa ja älykkäämpää liiketoimintaa digitaalisessa dimensiossa

Enfo on pohjoismainen IT-palvelutalo, joka  tuottaa liiketoimintaratkaisuja, talousprosesseja ja IT-palveluita. Autamme asiakkaitamme toimimaan digitaalisessa dimensiossa luomalla innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja asiakkaittamme liiketoiminnan kehittämiseen, uudistamiseen ja parantamiseen. Enfon liikevaihto on 128 miljoonaa euroa (2016) ja yrityksessä työskentelee noin 1 000 erikoisasiantuntijaa Suomessa ja Ruotsissa.