TIETOTURVALLINEN JA TOIMINTAVARMA TIETOVERKKO TUKEE KOJAMON LIIKETOIMINTAA

Case syyskuuta 03, 2018

Tietoturvallinen ja toimintavarma tietoverkko tukee Kojamon liiketoimintaa

Kojamon uudesta tietoverkosta rakennettiin liiketoimintakriittisyytensä takia erittäin toimintavarma ja vikasietoinen. Moderni ja pilvihallittu ratkaisu tarjoaa läpinäkyvyyttä tietoverkkoon, mikä nopeuttaa ja helpottaa esimerkiksi häiriötilanteiden ratkaisua sekä verkkoliikenteen optimointia.

”Toimiva tietoverkko on liiketoimintamme kannalta hyvin kriittinen ja näin ollen sen on oltava erittäin toimintavarma sekä tietoturvallinen ”, kertoo Kojamon ICT-palvelupäällikkö Ulla Vornanen.

Kojamon pääkonttorin yli yhdeksän vuotta palvellut tietoverkkoratkaisu oli tullut elinkaarensa päähän. Enfon kanssa yhteistyössä rakennetulta uudelta ratkaisulta haluttiin edellisen tapaan toimintavarmuutta, pitkäkestoisuutta ja kustannustehokkuutta. Eritysvaatimuksia asettivat lisäksi pääkonttorin ominaisuudet: kooltaan varsin suuri konttori sijaitsee useassa kerroksessa ja verkkoa käytetään laajasti useilla laitteilla. Viikon aikana verkkoa käyttää noin 500 eri laitetta.

Modernisoitu ja pitkäikäinen ratkaisu tuo kustannustehoa

Kustannustehokkuutta ratkaisulle haettiin sen pitkäikäisyydellä. Uudistuksen yhteydessä verkon arkkitehtuuri uusittiin vastaamaan tämän päivän vaatimuksia ja pilvihallittu verkko antaa uudenlaista läpinäkyvyyttä tietoverkon keräämään dataan. Uuden ratkaisun suunniteltu käyttöikä on vähintään seitsemän vuotta. Aikaa kestävän ratkaisun avulla Kojamolla vapautuu resursseja muuhun käyttöön: 

”Liiketoimintakriittisyyden takia halusimme tehdä verkon modernisoinnin kerralla kuntoon – ja sen on kestettävä myös aikaa. Kun perusasiat ovat kunnossa, voimme keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen”, tarkentaa Ulla Vornanen. 

Automaation ansiosta Kojamo säästää myös selvää rahaa: ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset aktiivilaitteisiin hoituvat automaattisesti ja hajautetusti virka-ajan ulkopuolella, eikä Enfon asiantuntijoita tarvita näihin aiemmin manuaalisesti hoidettuihin vaiheisiin. 

Läpinäkyvyyttä tietoverkkoon analytiikan avulla

Modernisoinnissa hyödynnetty Cisco Meraki-verkko sisältää analytiikkaratkaisun, jonka pilvipohjainen portaali tuo läpinäkyvyyttä tietoverkkoon ja auttaa hyödyntämään kertyvää dataa liiketoiminnassa:

”Tietoverkon keräämä data jää monesti hyödyntämättä.  Nyt raportointi on sisäänrakennettu ominaisuus verkon pintarakenteista tietohallintoon saakka. Läpinäkyvyyttä lisää myös se, että data on sekä enfolaisten että kojamolaisten saatavissa pilvipohjaisessa portaalissa. Läpinäkyvyyden ansiosta mahdollisiin häiriötilanteisiin voidaan reagoida nopeasti. Verkkoliikennettä voidaan myös optimoida, jos käynnissä on jotain tärkeää verkkokapasiteettia vaativaa, kuten videoneuvotteluja”, kertoo Enfon ratkaisuarkkitehti Joni Marjoniemi, joka on vastannut projektissa muun muassa tietoverkon arkkitehtuurin suunnittelusta.

Tiivis yhteistyössä edennyt projekti sujui suunnitelmien mukaan

”Olemme tehneet Enfon kanssa yhteistyötä jo pitkään, sillä he ovat tuottaneet meille perustietotekniikkapalvelut jo usean vuoden ajan. Enfo siis tuntee ympäristömme ja tarpeemme hyvin. Meillä oli alusta alkaen kova luotto siihen, että yhdessä löydämme meille parhaan ratkaisun ja saamme projektin menestyksekkäästi tehtyä. Meiltä ei löydy hankkeeseen tarvittavaa talon sisäistä osaamista, joten keskustelut aloitettiin jo hyvissä ajoin”, kertoo Vornanen yhteistyöstä Enfon kanssa.

Hanke alkoi arkkitehtuurin suunnittelulla ja varsinainen verkon yliheitto tapahtui tiiviissä yhteistyössä keväällä 2018.

”Tietoverkko ja IT-palvelut ovat liiketoiminnan toimivuuden peruspilareita, joiden oletetaan olevan kunnossa. Tavoitteena oli, että verkon päivittäminen ei näkyisi loppukäyttäjille ja siinä onnistuttiin hyvin. Tässä tapauksessa hiljaisuus on ollut hyvä merkki siitä, ettei verkon päivittäminen ole vaikuttanut loppukäyttäjien työskentelyyn”, Vornanen päättää.

 

LUE LISÄÄ YRITYSVERKON MODERNISOINNISTA


Kojamo Oyj keskittyy asuntosijoittamiseen Suomessa, uudistaa vuokra-asumista tehden siitä entistä haluttavampaa kehittäen uudenlaisia koteja ja palveluita. Ratkaisut edistävät työperäistä muuttoa kaupungistuvassa Suomessa, lisäävät hyvinvointia ja säästävät ympäristöä. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.