Swegon Data warehouse

Case

Swegon pienentää palvelinkeskusten energiankulutusta

Yksi suurimmista energiasyöpöistä tämän päivän maailmassa ovat palvelinkeskukset, ja niiden energiankulutuksen odotetaan yhä jatkuvan. Sisäilmastoasiantuntija Swegon ottaa myös ilmastoasiat vakavasti ja se näkyy koko konsernissa, konsernijohdosta tuoteviestintään. Yrityksen tavoitteena on luoda tiloihin hyvä sisäilmasto ja samalla vähentää maailman energiankulutusta, ja siinä uusin painopisteala on palvelinkeskukset.

Tärkeä palvelinkeskusmarkkinoiden ympäristöprofiilia vahvistava askel oli EU Code of Conduct Data Centre Energy Efficiency -sertifioinnin hankkiminen.

”Markkinoilla alkoi olla kysyntää EU CoC DCEE -yhteensopivuudelle. Ymmärsimme, mitä mahdollisuuksia ja etuja EU CoC DCEE -sertifiointi toisi mukanaan”

Swegonin Datacenter Solutions -yksikön palvelinkeskusasiantuntija Roberto Söderhäll

Sujuvaa sertifiointia Enfon avulla


Sertifioinnin käytännön toteutuksessa Swegon luotti Enfoon, jolla on syväluotaavaa asiantuntemusta tietoturvasta ja palvelinkeskuksista. Projektinjohdosta vastasi Enfo, ja Swegonin vastuulla olivat yritystä koskeva osaaminen ja muut tarvittavat tiedot. Enfo laati hakemuksen ja hoiti kaiken kommunikaation EU:n suuntaan. Alkuperäinen suunnitelma oli saada hyväksyntä kesään 2016 mennessä, mutta kaikki sujui huomattavasti odotettua nopeammin. Se on paljolti hyvän asiakasyhteistyön ja hyvin laaditun hakemuksen ansiosta. Sertifiointiprojekti kesti kaksi kuukautta aloituspalaverista sertifioinnin myöntämiseen huhtikuussa, ja Roberton mukaan Swegon on hyvin tyytyväinen sekä prosessiin että sen tuloksiin: 

 

”Enfon projektinhallinta toimi todella hyvin. Projekti sujui sulavasti, ja tulokset olivat todella laadukkaita. Yhteistyö Enfon kanssa oli miellyttävä ja hyödyllinen kokemus. Olemme todella tyytyväisiä.”


Tämä sertifiointi on laatutakuu sille, että Swegon toimii palvelinkeskusten energiatehokkuuteen liittyvissä asioissa aina alan parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Tämä on argumentti, jota pyrimme jatkuvasti kertomaan markkinoille. Tavoitteena on, että sertifiointi vahvistaa Swegonin kuvaa vastuullisena ja osaavana toimijana, joka pystyy toimittamaan moderneja ja energiatehokkaita ratkaisuja palvelinkeskusten sisäilmaston hallintaan. Roberto osoittaa yleistä tavoitetta ja kertoo:
 

”Toivomme, että tähän sertifiointiin käytetty työ johtaa ennen pitkää siihen, että yhä useampi palvelinkeskus ryhtyy pienentämään hiilijalanjälkeään, joka nykyisellään on aivan liian suuri.”

Tietoja Swegonista:
Swegon on pörssinoteeratun ruotsalaisen Latour-konsernin kokonaan omistama yritys ja on energiatehokkaiden ilmanvaihto- ja sisäilmastojärjestelmien markkinajohtaja. Yritys työskentelee aktiivisesti laatu- ja ympäristöasioiden parissa pyrkien toteuttamaan Latourin tavoitetta kestävästä yrittäjyydestä. Yrityksen visio on: “Luomme maailman parhaan sisäilmaston ihmiselle ja ympäristölle”. Swegonilla on 11 tuotantolaitosta Ruotsissa, Suomessa, Italiassa, Intiassa, Pohjois-Amerikassa ja Belgiassa. Yrityksellä on 1 850 työntekijää, ja sen liikevaihto on noin 3,5 miljardia Ruotsin kruunua.

 

Yhteystiedot

Kennet Wahlberg
Senior Advisor Information Security
Sähköposti:
Kennet.Wahlberg@enfo.se
Puhelin:
+46 72 395 14 57