Business Intelligence muuntaa strategian todeksi digitaalisessa dimensiossa

Data & Analytics

Digitaalisessa dimensiossa tiedon määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Digitalisaatio tarjoaa mullistavia mahdollisuuksia yrityksesi liiketoiminnan ja toimintaympäristön syvällisempään hahmottamiseen. Samalla valtava tietomäärä ja teknologian isot kehitysharppaukset voivat aiheuttaa informaatioähkyn, joka lisää stressiä niin yksityiselämässä kuin liiketoiminnassa. Siksi liiketoimintatiedon hallinnan (Business Intelligence, BI) ratkaisuja valittaessa on erityisen tärkeää pyrkiä yksinkertaistamaan ja keskittämään tiedon hallintaa.

BI-ratkaisujen tarkoitus on helpottaa ja tehostaa päätöksentekoa. Ratkaisujen avulla teet parempia päätöksiä, jotka tukevat yrityksen liiketoimintastrategian jalkauttamista käytäntöön. BI-ratkaisut antavat yrityksen käyttöön selkeät ja havainnolliset tavoitteet, suorituskyvyn mittarit ja menetelmät onnistumisten arviointiin, ja tuovat siten strategian käytännön toimien tasolle.

Hyvät päätökset perustuvat aina yrityksen strategiaan. Yrityksenne strategian perusteella valitsemme mittarit, joiden avulla kasvua kannattaa arvioida ja tiedot, jotka ovat päätöksenteon kannalta välttämättömiä. Tämän jälkeen voimme määrittää, miten nämä tiedot havainnollistetaan mahdollisimman tehokkaasti erilaisille kohderyhmille. Havainnollistamisessa käytämme apuna esimerkiksi mittaristoja, analyyseja ja itsepalveluperiaatteella toimivia BI-sovelluksia tai tiedoista koostettuja raportteja.

Yrityksesi sijoittuminen kattavalle BI-Staircase™-asteikolle

Enfo hyödyntää BI-Staircase™-mallia keskustelun pohjana, kun arvioimme yhdessä yrityksesi kasvutavoitteita ja kartoitamme niitä tukevien BI-ratkaisujen edellyttämiä investointitarpeita.

Jotta päätöksenteon tukiprosessit olisivat tehokkaita ja tuottaisivat lisäarvoa, on tärkeää arvioida yrityksen toimintaa kolmesta näkökulmasta: strategia, organisaatio/yrityskulttuuri sekä teknologia/tietojenkäsittely.

Olemme määrittäneet jokaista näkökulmaa varten selkeät vaiheet, joiden avulla asteikolla nouseminen onnistuu. Käytännöllinen BI-kartta ohjaa yritystänne eteenpäin ja ylöspäin.

Enfolla on vankkaa osaamista ja kattavaa kokemusta kaikilla kolmella osa-alueella, ja siten kykyä vauhdittaa organisaationne kasvua tarvittavilla palveluilla strategiaa tukevasta BI-konsultoinnista johtavien BI-tuotteiden tekniseen tukeen.

Lue lisää siitä, miten autamme asiakkaitamme tekemään parempia päätöksiä, tai tutustu blogikirjoituksiimme.


TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Osaamisalueet