Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.

maaliskuuta 21, 2017

Power BI

Helmikuun puolivälissä 2017 Gartner nosti Microsoftin johtajaksi BI-välineitä koskevassa Magic Quadrant- nelikentässään. Sivuillamme kerromme mitä sinun tulisi tietää tästä markkinoiden johtavasta BI-työkalusta ja esittelemme Power BI:tä neljän eri käyttötapauksen kautta.

Power BI on pilvipohjainen ratkaisu raportointiin, analysointiin ja tiedon visualisointiin. Ratkaisun vahvuutena on sen helppokäyttöisyys, sekä mukautumiskyky eri käyttäjäroolien ja organisaatioiden tarpeisiin.

Power BI:ssä saat helposti kokonaiskuvan liiketoiminnan keskeisistä tunnusluvuista. Power BI:tä voidaan luonnehtia interaktiiviseksi ratkaisuksi, joka tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden oivalluksiin yksinkertaisilla porautumistoiminnoilla ja tarjoamalla syvän visuaalisen vuorovaikutuksen tietomalliin. Power BI:n kehityksessä on panostettu käytettävyyteen eri laitteilla, joten se toimii hyvin myös tabletilla sekä puhelimella. Voit jakaa tietoa koontinäytöistäsi ja saada hälytyksiä, kun tunnusluvut kohtaavat raja-arvon ja vaativat päätöksiä.

MIKSI POWER BI?

Relevantit koontinäytöt - kaikki oleellinen yhdellä silmäyksellä
Mahdollisuus porautua yksityiskohtiin
Raporttien ja koontinäyttöjen helppo jaettavuus
Ajantasainen tieto päätöksenteon tueksi sitä tarvitsevillä
Käytettävyys kaikilla mobiililaitteilla
Käyttö on helppoa ja nopeaa aloittaa ja skaalata tarpeiden mukaan


miten power bi:tä käytetään? 

Pääsy Power BI -demoympäristöön 

Olemme rakentaneet demoympäristön, jossa pääset tutustumaan Power BI-ratkaisuun. Käytössäsi on lentoliikennettä koskevaa dataa josta on koostettu koontinäyttöjä. Sivun yhteydessä on katsottavissa opetusvideo, jonka avulla pääset alkuun. 

Demoympäristössä saat vastauksen esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

  • Millainen on Power BI Dashboard eli koontinäyttö?
  • Miten porautua dataan ja tarkastella sitä tarkemmin?
  • Miltä näyttää poikkeama-analyysi?
  • Kuinka suodattaa ja filteröidä dataa?
     
Lataa pääsy Power BI -ympäristöön
Kuinka pääsen alkuun?

power bi desktop & service 


Power BI Desktop

POWER BI Desktop on itsepalvelutyöväline tiedon keräämiseen, analysointiin ja visualisointiin. Power BI Desktopissa loppukäyttäjän on mahdollista hyödyntää dataa useista eri lähteistä ja järjestelmistä ja yhdistellä näitä toisiinsa. Tämän jälkeen dataa on mahdollista visualisoida, mikä tarkoittaa erinäköisten raporttien luomista. Kuten aikaisemmin todettiin, Power BI on interaktiivinen ratkaisu, joten dataan on mahdollista pureutua tarkemmin yksityiskohtaisemman tiedon ja syyseuraus-suhteiden löytämiseksi.Power BI Service

Power BI Desktopissa muokattuja raportteja on mahdollista jakaa sekä organisaation sisäisille, että ulkoisille käyttäjille pilvipohjaisen Power BI Servicen avulla. Power BI desktopissa koostetut raportit voi julkaista Power BI Servicessä ja antaa haluamille henkilöille oikeudet raporttien katselemiseen. Erilaisten koontinäyttöjen koostaminen raporttien pohjalta on mahdollista, jolloin eri käyttäjäryhmät saavat haluamansa näkymät ja avainluvut ovat saatavilla yhdellä vilkaisulla. Myös muut käyttäjät voivat muokata raportteja ja koontinäyttöjä Power BI Servicen ryhmätyötiloissa

power bi käyttäjän näkökulmasta

Tutustu Power BI-ratkaisuun neljän demovideon avulla

Esittelemme Power BI:n toimivuutta neljän käyttötapauksen kautta. Katso käytännön esimerkit yritystason raportoinnista, itsepalveluraportoinnista, valmiista sisältöpaketeista ja reaaliaikaisesta raportoinnista alla olevista videoista. 
käyttötapaus 1 

yritystason raportointi 

käyttötapaus 2

Itsepalveluraportointi

käyttötapaus 3

valmiit sisältöpaketit 

käyttötapaus 4

Reaaliaikainen raportointi