Kristina Hagström-Ilievska

Uratarinoita maaliskuuta 27, 2017

Oppiminen – sijoitus tulevaisuuteen digitalisoidussa maailmassa

Digitalisaatio edellyttää muutosta ja uudistumista. Muutos puolestaan edellyttää sitoutuneita työntekijöitä. Tänä päivänä kaikki tapahtuu paljon nopeammin kuin vain muutama vuosi sitten. Muutos on nykyisin jatkuva tila lähes kaikille yrityksille. Tämän tilan ymmärtäminen ja myöntäminen yritysten johtotasolla on ratkaisevaa tulevaisuuden kilpailukyvyn kannalta.

Enfo Integrationin johtoryhmä voi kerskailla sillä, että heillä on tämän asian täysverinen ammattilainen.  Enfo Integrationin myynti- ja markkinointijohtaja Kristina Hagström-Ilievskan suurimpia intohimoja on oppiminen, työntekijöiden kannustaminen haastamaan itsensä, rajojen venyttäminen ja se, että uskaltaa opetella uutta. Hän ei ole ainoastaan arvostettu johtaja vaan myös mukava kollega. Kristinalla on 15 vuoden kokemus myynnin johtamisesta, ja hän on työskennellyt muun muassa maailman suurimpiin ja maineikkaimpiin koulutusyrityksiin kuuluvassa Dale Carnegiessa sekä myöhemmin Brightstarin Ruotsin-myyntijohtajana. Hänellä on siis paljon juuri sellaista kokemusta, jota tarvitaan organisaation johtamisessa muutosmatkalla. 

– Kyky oppia on kaiken perusta. Oppiminen on sijoitus tulevaisuuteen oli sitten kyse kielen opiskelusta, uuteen digitaaliseen maailmaan sopeutumisesta tai integraation merkityksen ymmärtämisestä digitalisoinnin onnistumisessa. Tehtäväni Enfolla on saada eri toiminnot valitsemaan tämä sijoitus, Kristiina kertoo.

Kristinan toinen intohimo on mielenkiinto ihmisiä kohtaan ja erityisesti niitä ihmisiä kohtaan, joita ei yleensä tuoda parrasvaloihin. Ei ole sattumaa, että Kristina haluaa tuoda esiin ja näkyväksi järjestelmäintegroijan roolin. Integroija on kuin jalkapallotuomari. Tehtävä ei ole kovin näkyvä, mutta se on silti välttämätön, jotta on ylipäänsä mahdollista esimerkiksi tuottaa sovellus, jolla voi turvallisesti kirjautua ulos digitaalisesti Nordic Choice -hotellista. 
 
Monet nykyisen muutoksen mielenkiintoisista tuotteista ja palveluista ovat mahdollisia integroijan ansiosta. Integroija saa järjestelmät keskustelemaan keskenään aiemmin mahdottomina pidettyjen rajojen yli ja kaikki ”siistit jutut” toimimaan. Kristina pitää tehtävänään luoda edellytyksiä, jotka saavat asiakkaat ja integroijat tapaamaan toisensa ja keskustelemaan, sillä on mahdollista, että juuri tällaisessa tapaamisessa mahdollistetaan tulevaisuus.

– Olen ylpeä saadessani työskennellä paikassa, jossa on niin paljon fiksuja ja asialleen omistautuneita ihmisiä. Näen, että vastuullani on osoittaa alalle ja asiakkaille, kuinka paljon annettavaa Enfo Integrationilla on. Odotan innolla, että pääsen haastamaan asiakkaat ja viemään heidät tulevaisuuteen oikealla tavalla. 

Kristina kuvailee olevansa naiivi optimisti, joka etsii ihmisistä hyviä ja positiivisia puolia.

– Haluan, että tämä maailma on lähtiessäni hieman parempi kuin se oli tullessani, ja jättää siihen jälkeni, Kristina sanoo. 

Se näkyy sekä työssä että yksityiselämässä, sillä Kristina toimii puheenjohtajana From One To Another -nimisessä aatteellisessa yhdistyksessä, jonka hän perusti yhdessä muiden kanssa vuonna 2012. Yhdistys puolustaa kaikkien tyttöjen oikeutta koulutukseen ja jakaa vuosittain stipendejä lukiokoulutukseen. Tähän mennessä yhdistys on mahdollistanut sen 95 tytölle Kaakkois-Keniassa. Se ei kuitenkaan riitä, vaan rimaa on korotettu, ja tavoitteena on antaa sama mahdollisuus tuhannelle tytölle vuoteen 2030 mennessä. 

Kristina näkee tulevaisuuden valoisana. Syksyllä tehty e-manin osto vahvistaa Enfon asemaa markkinajohtajana Ruotsissa, ja toimintaa vakiinnutetaan Tanskassa, Suomessa ja Norjassa. 

–Vuoden 2017 tavoitteenamme on näkyä ja kuulua ja saavuttaa asema, jonka upeat työntekijämme ansaitsevat. Toimimme siten, että tuotamme asiakkaillemme lisäarvoa.

Tässä tehtävässä Kristinalla on merkittävä rooli.

Nimi: Kristina Hagström-Ilievska
Ikä: 36 vuotta
Tehtävä: Enfo Integrationin myynti- ja markkinointijohtaja
Asuinpaikka: Värmdö
Perhe: mies ja kaksivuotias poika
Motto: Naiivi optimisti etsii ihmisten hyviä ja positiivisia puolia ja uskoo niihin. 
Harrastukset: Treenaan ja matkustan niin paljon kuin pystyn. Pidän myös opiskelusta ja uusien asioiden tekemisestä.