Anna Sarafian

Uratarina toukokuuta 05, 2017

Työtehtävät eivät ole oikeus vaan ne on ansaittava

Anna Sarafian on työskennellyt Enfossa kymmenen vuotta IT Service Managementin (ITSM) parissa. Hän odottaa innolla tulevia vuosia Enfossa ja sitä, että saa auttaa yhä useampia asiakkaita luovimaan digitaalisessa dimensiossa.

ANna Sarfian

ITSM:ssä on kyse ohjaamisesta, menetelmistä, työskentelytavoista ja prosesseista, joilla kehitetään ja toimitetaan tieto- ja viestintäteknologiapohjaisia palveluita.

Anna opiskeli ensin musiikin ja matematiikan opettajaksi ja työskenteli opettajana joitakin vuosia, mutta tunsi kuitenkin haluavansa tehdä työkseen jotain muuta. Anna suoritti tietojärjestelmätieteen tutkinnon suuntautumisvaihtoehtonaan ITSM. Sen jälkeen hän on kehittänyt jatkuvasti osaamistaan käymällä ITSM:n keskeisiä kursseja. Nyt hänen tavoitteenaan on kouluttautua ITIL-asiantuntijaksi. ITIL on lyhenne sanoista Information Technology Infrastructure Library. Se on alan standardi ja kokoelma käytäntöjä IT-palveluiden hallintaan. Perusajatuksena on mukauttaa IT-palvelut toiminnan tarpeiden mukaan.

”Konsultin työssä on tärkeää pysyä jatkuvasti ajan tasalla ja kouluttautua säännöllisesti, puhua oikeilla termeillä ja olla koko ajan alansa edelläkävijä.

Uudet asiat ja ilmiöt täytyy tuntea ja osata hyödyntää uusia taitoja käytännön työssä”, Anna kertoo.

”Enfossa saan tehdä kaikkea tätä. Arvostan todella paljon vapauttani ja sitä, että saan ottaa vastuuta omasta työstäni ja tuloksista. Se kehittää ja kannustaa suoriutumaan töistä hyvin ja keskittymään siihen, mikä on parasta asiakkaan kannalta. Samalla pystyn pitämään hyvän tasapainon työn ja yksityiselämäni välillä”, Anna jatkaa.

Anna luottaa vahvasti yrityksen johtoon ja omaan esimieheen, joka on tarvittaessa tavattavissa ja joka tukee ja auttaa häntä. Itsekin konsulttina toiminut Annan esimies ymmärtää hyvin, mitä arvostetaan ammatissa, jossa suurin osa ajasta kuluu asiakkaan luona.

Annan mukaan konsulttina saa kahden eri maailman parhaat puolet. Saa vierailla erilaisten asiakkaiden luona, kokemusta erilaisista ratkaisuista ja kokeilla monia erilaisia rooleja työtä, esimiestä tai kollegoja vaihtamatta. Anna pitää erityisesti mahdollisuudesta hyödyntää yhdestä asiakkaasta saatuja kokemuksia muiden asiakkaiden projekteissa.

”Lisäarvon tuottaminen, tehtävien tekeminen vaaditulla tasolla sekä se, että asiakas tiedustelee myöhemmin perääni, koska olen tehnyt niin hyvää työtä, antavat jonkinlaisen herätyksen ja halun suoriutua aina hyvin”, Anna kiteyttää.

Enfo on useiden vuosien ajan rakentanut tiimiä, jossa on osaavia projektipäälliköitä, joilla on it-alalla hyvä maine. Heidän on myös mahdollista työskennellä ulkomailla, esimerkiksi Intiassa, Isossa-Britanniassa ja Puolassa.

Musiikki on nykyisin osa Annan elämää lähinnä vapaa-ajan harrastuksena ja hauskana puheenaiheena, kun hän esittelee itsensä. Lisäksi sen avulla saa luotua yhteenkuuluvuutta töissä. Annalla on itse asiassa kokonainen fanijoukko intialaisten kollegojen keskuudessa, joiden kanssa hän on työskennellyt kuluneen vuoden aikana. He kuuntelevat aktiivisesti hänen musiikkiaan ja pyytävät häntä tekemään lisää kappaleita. Heidän kannustuksensa ansiosta Annalta ilmestyykin näinä päivinä uusi kappale. Se on nimeltään I’ll never let you go, ja sen voi kuunnella tämän kautta.

Anna sai hiljattain muutamalta ruotsalaiskollegaltaan tekstiviestin: ”Sinusta tulee meidän bändin rumpali!” Ja niin siinä kävi. Ensiesiintyminen kaikille kollegoille Enfossa tapahtuu seuraavassa alueellisessa kokouksessa Göteborgissa.

Ikä: 46
Tehtävä: Enfon IT Service Management -konsultti

Asuu: Linnéstanissa Göteborgissa
Perhe: PR-konsulttina ja muusikkona työskentelevä puoliso John, tyttäret Amanda 17 vuotta, Annie 14 vuotta ja Agnes 8 vuotta

Motto: ”Rehellisyys maan perii” ja ”Kaiva siitä, missä seisot”
Harrastukset: Musiikki: muiden kanssa soittaminen ja musiikin tekeminen. 
Juokseminen: käyn lenkillä 2–3 kertaa viikossa. Perhe: tärkein vapaa-ajanpuuha on perheen kanssa oleminen.