Ota yhteyttä

KAHVIA VAI TEETÄ? Piipahda luonamme.
Enfo careers

CAREER huhtikuuta 06, 2018

TALENT ACQUISITION MANAGER (IT-ALA)

Enfo on pohjoismainen, noin 900 asiantuntijan IT-palvelutalo, joka luo dataa hyödyntäviä, innovatiivisia IT-ratkaisuja asiakkaiden liiketoiminnan kehittämiseen, uudistamiseen ja parantamiseen. Käynnistimme tämän vuoden alussa vaikuttavan muutosmatkan ja seuraavan vaiheen kasvutarinan vahvasti yrityskulttuurin kautta johtavan uuden toimitusjohtajamme, Seppo Kuulan luotsaamana. Kuljemme kohti tavoitetta, jossa IT viedään liiketoiminnan ytimeen ja syntyvät ratkaisut ovat enemmän kuin tuotteita ja palveluita. Teemme työpaikkaa, jossa merkityksellistä ovat yhteispeli ja yhdessä aikaan saaminen, empatia ja vastuunkantaminen, eteenpäin katsominen sekä ratkaisuja aikaan saava ammattitaito.

Käynnistimme tämän vuoden alussa vaikuttavan muutosmatkan ja seuraavan vaiheen kasvutarinan vahvasti yrityskulttuurin kautta johtavan uuden toimitusjohtajamme, Seppo Kuulan luotsaamana. Kuljemme kohti tavoitetta, jossa IT viedään liiketoiminnan ytimeen ja syntyvät ratkaisut ovat enemmän kuin tuotteita ja palveluita. Teemme työpaikkaa, jossa merkityksellistä ovat yhteispeli ja yhdessä aikaan saaminen, empatia ja vastuunkantaminen, eteenpäin katsominen sekä ratkaisuja aikaan saava ammattitaito.

Tässä yhteydessä lähdimme rakentamaan Enfoon myös modernia rekrytointitiimiä, joka kykenee löytämään Enfon kasvu- ja rekrytointitavoitteisiin sopivat osaajat.

Palkkaamme nyt vakituiseen työsuhteeseen Suomen rekrytoinneista vastaavaan tiimiin kokeneen IT-alan Talent Acquisition Managerin Timon työpariksi.

MISTÄ ON KYSE

Tavoitteenamme on rakentaa tämän vuoden aikana vahva perusta liiketoiminnan kasvutarpeita tehokkaasti tukeville inbound rekrytoinnin  -operaatioille.

Suomen rekrytiimille on annettu tavoitteeksi rekrytoida kehitystyön rinnalla tämän vuoden loppuun mennessä noin 80 uutta IT-alan osaajaa. Tässä tehtävässä onnistuminen edellyttää rekrytiimiltä sekä tehokasta (tiimin ja esimiesten hoitamien) rekrytointiprosessien johtamista ja läpivientiä, proaktiivista suorahakua ja hyvien hakijakokemusten tarjoamista. Työnkuvaan tulee kuulumaan myös Enfo-tietoisuutta ja Enfon vetovoimaa relevanteissa kohderyhmissä kasvattava HR-markkinointi. Rekryoperaatioiden kehitystyössä ja rekrytointitiimin coachaamisessa meitä tukee tämän vuoden ulkopuolinen asiantuntija.  

MIKSI ENFO VOISI OLLA SEURAAVA URA-ASKELEESI

Olet tehnyt IT-rekrytointeja ja suorahakua muutaman vuoden, ja olet huomannut kaipaavasi nykyiseen rekrytointirooliisi lisää syvyyttä ja monipuolisuutta. Näkisit itsesi mieluusti tehtävässä, jossa pääset rekrytoinnin rinnalla kehittämään ja oppimaan modernin rekrytoinnin toimintamalleja. Pidät hakijakokemusta suuressa arvossa ja siksi ulottaisit rooliasi seuraavassa tehtävässäsi mielellään myös hakijapolun kehittämiseen ja HR-markkinointiin.

Toimit nyt ehkä IT-alan rekrykonsulttina tai vaihtoehtoisesti haluat nostattaa nykyisen in house -rekryroolisi vaatimustasoa toimenkuvaasi laajentamalla.
Enfo on uudesta vaiheestaan johtuen täynnä mahdollisuuksia muutoksesta, kehittämisestä ja kehittymisestä innostuville, rohkeille ja itsenäisesti toimeen tarttuville tekijöille, jotka syttyvät tavoitteiden saavuttamisesta. 

MILTÄ ONNISTUMINEN NÄYTTÄÄ 


Kokeneena IT-alan rekrytoijana tiedät, että kysyttyjen alan osaajien rekrytointi poikkeaa melkein minkä tahansa muun alan rekrytoinneista. Sinun on ymmärrettävä IT-osaajien sielunelämää ja kyettävä puhumaan heidän kanssaan samaa kieltä. Tiedät myös, että kilpailu heistä on erittäin kovaa, joten ripeys, hyvät hakijakokemukset ja pipelinen rakentaminen henkilökohtaisiin suhteisiin panostamalla kuuluvat jo nyt työskentelytyyliisi.

Ensimmäisen kuukauden aikana lähdet aktiivisesti rakentamaan suhteita muuhun rekrytiimiin ja rekrytoivien esimiesten suuntaan. Selvität minkälaista "tuotetta" olet työpaikkana myymässä ja keitä kohdeyleisöösi kuuluu. Tartut rekrytointitarpeiden edistämiseen ja keräät samalla myös ideoita ja ajatuksia sekä HR-markkinointiin että rekrytointiprosessin kehittämiseen.
Alkusyksystä tartut toimeen ja jalkautat omaa esimerkkiä näyttäen suorahaun käytännöt Suomen rekrytiimiin ja asiasta kiinnostuneille rekrytoiville esimiehille. Kannat yhteisvastuuta rekrykollegoidesi kanssa rekrytavoitteiden saavuttamisesta ja laadusta, ja alat tuomaan omaa kontribuutiotasi työnantajakuvamarkkinointiin.
Vuoden loppuun mennessä olet yhdessä rekrytiimin kanssa varmistanut rekrytavoitteiden saavuttamisen ja olemme yhdessä saaneet valettua modernin rekrytoinnin perustan Enfoon. Vuosi päättyy seuraavan vuoden rekrytointitarpeiden määrittämiseen ja HR-markkinointisuunnitelmien laatimiseen. Sen jälkeen voimmekin juhlistaa mieleenpainuvan tehovuoden päättymistä!
 
KESKEISET VALINTAKRITEERIT

Ideaali ehdokas on..
• marinoitu nimenomaan IT-alan rekrytoinneissa ja alan osaajien suorakontaktoinnissa 
• tottunut viemään rekryprosesseja maaliin saakka
• omaa kokemukseen perustuvia mielipiteitä ja näkemyksiä siitä, miten IT-alan rekrytointeja kannattaa tuloksekkaasti toteuttaa
• Ilmaisee itseään ja asiaansa sujuvasti sekä suullisesti että kirjallisesti ja vieläpä suomeksi ja englanniksi
Hänellä on myös..
• aktiivinen, moderni ote verkon ja sosiaalisen median hyödyntämiseen ja paljon innostusta HR-markkinointitaitojen kehittämiseen ja hyödyntämiseen
• kyky johtaa itsenäisesti omaa työtä ja tavoitteiden saavuttamista - kuitenkin yhteistyössä kollegoiden kanssa.
• jonkin laadukkaan työpersoonallisuuden arviointimenetelmän sertifikaatti ja käyttökokemus.


HAKUOHJEET

Otamme PDF-muodossa olevan hakemuksesi vastaan rekrytointijärjestelmäämme viimeistään 2.4.2018 allaolevan linkin kautta:

Hae Paikkaa 

Meitä ilahduttaisi kuulla hakemuksessasi, mikä sinua innostaa tässä tehtävässä eniten. Varmistathan myös, että hakemuksestasi löytyy palkkatoiveesi.

LISÄTIEDOT

Lisätietoja tehtävästä sinulle antaa mielellään sähköpostitse (tai sähköpostitse sovittuna aikana puhelimitse) rekryoperaatioiden kehittämisestä vastaava ulkopuolinen asiantuntijamme, Eminen Susanna Rantanen osoitteessa susanna(at)emine.fi.
Enfoon voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.enfo.fi ja www.enfogroup.com