Skip to main content

Kuva

Analytics laptop Enfo
Artikkeli

Data hubilla aidosti dataohjautuvaan toimintaan – älä tyydy näpertelyyn

Sisältökappaleet

Text

Yritykset käyttävät tietojärjestelmiensä tuottamaa dataa perusliiketoimintansa pyörittämiseen. Datan potentiaali on kuitenkin paljon suurempi: laadukas ja ajantasainen data auttaa ohjaamaan ja uudistamaan liiketoimintaa. Data hub valjastaa datan tähän tarkoitukseen.

Tiedolla ohjaaminen edellyttää, että yrityksen eri yksiköiden ja järjestelmien tuottama tieto on laadukasta, ajan tasalla ja helposti saatavilla. Data hub ratkaisee tämän kokoamalla yrityksen keskeisimmät tiedot yhteen paikkaan. Tiedon ajantasaisuus varmistetaan määrittelemällä, kuinka tietoa päivitetään ja pidetään yllä. Datan laatu paranee, kun tietoja ei päivitetä ristiin rastiin.

”Esimerkiksi eräs sosiaali- ja terveysalalla toimiva asiakkaamme halusi uudistaa tietojärjestelmiensä integraatioteknologiaa, dataa ja palveluitaan liiketoimintalähtöisemmiksi. Asiakkaan järjestelmissä liikkui paljon ydintietoa eli masterdataa, jonka siirtämistä ohjaavia käytäntöjä ei ollut määritelty selvästi. Ehdotimme, että tiedot kootaan data hubiin”, kertoo teknologiajohtaja Mika Naatula Enfon informaatiohallinnan yksiköstä.

Image

Mika Naatula Data hub Enfo

Monipuolista data hub -ajattelua voidaan hyödyntää dataohjautuvan liiketoiminnan kehittämisessä toimialasta riippumatta.

Author

Mika Naatula

Author's title

Teknologiajohtaja, Enfo

Text

Ajantasainen data helpottaa arkea

Data hubiin koottava tieto helpottaa työntekijöiden arkea. ”Henkilöstö saa käyttöönsä oikeaa tietoa sen sijaan, että he hakisivat väärästä paikasta vanhentunutta tai virheellisesti päivitettyä tietoa. Asiakkaamme kohdalla tämä helpottaa monia perusasioita palkanmaksusta laskutukseen tai työvuorojen suunnitteluun ja resursointiin”, Naatula sanoo.

Myös tietojärjestelmien integraatio yksinkertaistuu data hubin avulla. ”Asiakkaallamme on yli 100 yksikköä, joiden järjestelmiä käsiteltiin aikaisemmin erillisinä. Järjestelmien väliset point-to-point -integraatiot korvattiin nyt rakentamalla integraatiot data hubiin. Toteutus on entistä yksinkertaisempi, tehokkaampi ja luotettavampi.”

Text

Datasta voimavara kehittämiseen toimialasta riippumatta

Data hubin avulla yritys saa tarkan kuvan toiminnan nykytilanteesta ja reaaliaikaisen näkymän asiakkaisiinsa. Palvelu paranee, kun asiakkaan tarpeisiin voidaan reagoida nopeasti. Laadukkaat ennusteet tukevat puolestaan toiminnan suunnittelua, mikä on erityisen tärkeää markkinamuutoksille herkillä toimialoilla. Useista lähteistä kerätty data parantaa päätöksentekoa, liiketoiminnan seuraaminen helpottuu ja raportointiin kuluu vähemmän työtunteja. Myös häiriötilanteet ratkeavat nopeammin.

Data hubiin koottu laadukas data avaa uusia mahdollisuuksia tuotteiden, palveluiden ja toimintatapojen kehittämiseen. Lisäksi tietojärjestelmien muutokset liiketoiminnan tarpeiden mukaisesti onnistuvat entistä joustavammin. ”Esimerkiksi järjestelmien siirtäminen pilviteknologiaan ja -alustoille on yksinkertaisempaa, kun integraatioita ei ole toteutettu tiukasti eri järjestelmien välille.”

Toimivan data hub -ratkaisun rakentaminen vaatii monipuolista asiantuntemusta muun muassa datasta, integraatioista ja tiedonhallinnasta. Kokonaisvaltainen osaaminen on Enfon vahvuus näiden ratkaisujen rakentamisessa. ”Asiantuntijoidemme yhteistyöllä kokonaisuutta rakennetaan asiakkaan tarpeista ja tavoitteista lähtien, ei työkalut edellä. Monipuolista data hub -ajattelua voidaan hyödyntää dataohjautuvan liiketoiminnan kehittämisessä toimialasta riippumatta”, Naatula toteaa.

Kiinnostuitko? 900 asiantuntijaamme mahdollistaa asiakkaidemme datavetoisen muutoksen - lue lisää palveluistamme tai jätä meille yhteydenottopyyntö!

 

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Tivissä 23.8.2021.

Jaa