Skip to main content

Kuva

Analytics laptop Enfo
Blogi

Enfo työnantajana – millainen on ollut ensimmäinen vuoteni enfolaisena?

Sisältökappaleet

Text

Millainen kulttuuri täällä on? Minkälainen Enfo on työnantajana? Miksi suosittelisit Enfoa työpaikkana ja missä olisi mielestäsi parannettavaa?

Nämä kysymykset esitän aina työhaastattelussa, mikäli siihen tarjotaan mahdollisuus. Kun hain Enfolle töihin reilu vuosi sitten, etenkin yksi adjektiivi jäi vastauksissa mieleeni. Se oli ”ystävällinen”. Nyt vuoden syvällä rintaäänellä voin todeta yhtyväni kuvaukseen. Meillä Enfossa todella on ystävällinen, avoin ja arvostava ilmapiiri. Tämä on minulle työntekijänä tärkeää ja toisaalta – kenellepä olisi yhdentekevää, minkälainen tunnelma on paikassa, jossa tulee vietettyä viisi päivää viikossa, kahdeksan tuntia päivässä. 

Myös rekrytointiprosessi jätti jälkeensä positiivisen fiiliksen, mikä osaltaan vaikutti päätökseeni ottaa tarjottu työntehtävä vastaan. Rekrytoinneista Enfolla vastaava, tuleva kollegani Kiira Planting oli minuun yhteydessä heti hakuajan päätyttyä ja kertoi selkeästi seuraavista vaiheista sekä aikataulusta. Rekry eteni mukavaa vauhtia, minut pidettiin prosessin vaiheista ajan tasalla, ja sain Kiiralta selkeät ohjeet myös kaikesta haastatteluun liittyvästä. 

Jo ensimmäisinä viikkoina selvisi, että minua odotti monipuolinen ja vastuullinen tehtäväkokonaisuus, johon tartuin mielenkiinnolla. Esinaiseni Pelagia Wolff hoiti perehdytyksen ammattitaitoisesti, ja kalenteriin jäi aikaa myös omaehtoiseen tutustumiseen sen sijaan, että päälleni olisi kaadettu työkuorma ensimmäisten päivien tai viikkojen aikana. 

Image

Mari Rihti

Meillä Enfossa todella on ystävällinen, avoin ja arvostava ilmapiiri.

Author

Mari Rihti

Author's title

Marketing Manager, Enfo

Text

Enfon kulttuuria kuvaisin vuoden kokemuksen perusteella rennoksi ja hierarkialtaan matalaksi. Ystäväni totesi jokin aika sitten, että olisi kiva olla töissä sellaisessa firmassa, jossa voisi joskus heittää ylävitoset toimitusjohtajan kanssa. No, meillä se onnistuu, tai ei Seppo Kuulalla varmasti mitään sitä vastaankaan olisi. 

Aamupalaa, palkintoja ja osaamisen kehittämistä

Työntekijäkokemuksessa pienilläkin jutuilla on merkitystä. Samalla tavalla kuin kuluttaja-asiakkaana ilahdun pienistä asioista, minua voi myös työntekijänä ilahduttaa muutenkin kuin näyttävillä sirkustempuilla. Kerran viikossa Enfolla on tarjolla yhteinen aamupala, joka tosin on koronan vuoksi ollut toistaiseksi tauolla. Kesällä saimme tekstarina makeat yllätykset ja keväällä saimme hakea toimistolta isot näytöt kotitoimistoille työskentelyolosuhteita parantamaan. Itse lastasin auton takapenkille myös työtuolin, jolla teen edelleenkin etätöitä kotoa käsin. Etätyöt eivät muutenkaan tulleet organisaatiolle järkytyksenä, sillä ne olivat osa työskentelykulttuuria jo ennen koronaepidemiaa.

Työntekijäkokemusta mittaroidaan Enfolla kuukausittain ja trendi on ollut hyvä – kahden vuoden takaiseen nähden harppaus on ollut huippuhieno ja pisteet ovat nousseet tasaisen varmasti kuukaudesta toiseen. Tämä on järjestelmällisen työn tulosta ja seurausta siitä, että työntekijät nähdään yrityksen tärkeimpänä voimavarana.

Kuukausittain meillä jaetaan Enfo Excellence Award, jossa kuka tahansa pääsee ehdottamaan kollegaansa tai tiimiä palkinnon saajaksi, kiitoksena ja huomionosoituksena hyvästä työstä. Palkinto ei ole pelkästään uutinen intrassa, vaan se pitää sisällään myös rahallisen korvauksen. Itse pääsin tiimikaverini kanssa hiljattain ehdottamaan palkintoa kollegallemme Kiira Plantingille hienosti hoidetusta työstä rekrytoinneissa ja työnantajamielikuvan rakentamisessa. Excellence Awardista tekee mielestäni arvokkaan se, että palkinto tulee suoraan kollegoilta eikä sen saaminen ole kiinni esihenkilön aktiivisuudesta tai jonkin salamyhkäisen kabinetin päätöksistä. 

Olen koko työurani tehnyt töitä sillä periaatteella, että joustan kyllä tarvittaessa, mutta ylityöt ovat enemmänkin poikkeus kuin sääntö. Tästä olen onnistunut pitämään kiinni myös Enfolla.

Author

Mari Rihti

Author's title

Marketing Manager, Enfo

Text

Ensimmäisen vuoteni aikana olen myös arvostanut sitä, että ideoihini suhtaudutaan avoimesti eikä niitä ole koskaan torjuttu vedoten esimerkiksi siihen, että ”meillä on aina tehty näin ja tehdään jatkossakin”. Samoin osaamisen kehittämiseen suhtaudutaan myönteisesti – IT-ala ei ole ehkä paras paikka jäädä sammaloitumaan ja yrittää pärjätä samoilla keinoilla ja taidoilla kuin kymmenen vuotta sitten. 

Entä työn ja muun elämän tasapaino? Olen koko työurani tehnyt töitä sillä periaatteella, että joustan kyllä tarvittaessa, mutta ylityöt ovat enemmänkin poikkeus kuin sääntö. Tästä olen onnistunut pitämään kiinni myös Enfolla. Vaikka työni onkin mielenkiintoista, myös vapaa-aikani on täynnä asioita, joille haluan jättää riittävästi aikaa. Toisaalta en myöskään usko, että työurani päätteeksi katuisin ensisijaisesti sitä, etten viettänyt töissä enemmän aikaa ja tehnyt pidempiä työpäiviä. 

Kehityskohteita löytyy kaikista organisaatioista

Eikö kehityskohteita ole sitten ollenkaan? Kyllä, varmasti on. Mikään paikka ei ole täydellinen, ja toisaalta organisaatioiden tulee jatkuvasti kyetä vastaamaan työntekijöiden muuttuviin odotuksiin ja ympäristöstä tuleviin muutospaineisiin, hyvänä esimerkkinä vaikkapa korona. Epidemia aiheutti sopeuttamispaineita myös Enfossa, mutta irtisanomisilta on onneksi vältytty. 

Itse näen kehityskohteena esimerkiksi Suomen ja Ruotsin välisen yhteistyön tiivistämisen, mutta haaste liittyy enemmänkin tarjoaman ja markkinoiden eroihin kuin yhteistyötaitoihin. Toki ikiaikainen Suomi-Ruotsi-maaottelu nostaa välillä päätään, joskin hyvässä hengessä. Myös yritysostoilla laajeneminen on tuonut mukanaan omanlaisiaan haasteita, kun erilaisista kulttuureista ja organisaatioista tulevat ihmiset törmäytetään yhteen. 

Kuherruskausi alkaa nyt olla ohi ja jään mielenkiinnolla odottamaan tulevia kuukausia ja vuosia. Tähänastisen perusteella kaikki itselleni tärkeät palikat näyttävät olevan paikoillaan, ja uskon viihtyväni enfolaisena myös tästä eteenpäin. 

Mari Rihti työskentelee Enfolla markkinointipäällikkönä, vastuullaan markkinointiviestintä ja sen kehittäminen Suomessa. Mari innostuu uudesta teknologiasta ja etenkin sen mahdollisuuksista sekä hyödyistä yhteiskunnassa ja ihmisten elämässä. Vapaa-ajallaan Mari treenaa erilaisten lajien, kuten tanssin, parissa sekä vastapainona nauttii kirjallisuuden ja laatusarjojen lisäksi hyvästä ruuasta sekä kotona että ammattilaisten valmistamana.

Jaa