Skip to main content

Kuva

Person using meeting room device
Blogi

Mikä SD-WAN on?

Sisältökappaleet

Text

Digitalisoituvassa liiketoiminnassa tietoverkko on muutoksen ytimessä. Software-defined networking in a wide area network eli tutummin SD-WAN on yksi tämän hetken kuumimmista puheenaiheista verkkoyhteyksien kehityksessä.

 

SD-WAN ja yritysverkkojen muutokset näkyvät myös Enfon arjessa. 

“Juuri nyt asiakkaitamme puhuttelevat SD-WAN ja verkon käytön muuttuminen langattomaksi. Päätelaitteissa ei välttämättä ole enää langallista verkkoliitäntää. Yritysten verkkoliikenne siirtyy enemmän pilvipalveluihin kuin omille palvelimille”, avaa Enfon tietoliikennetiimin Technical Lead Jaakko Kastikainen.

SD-WANin avulla yrityksen sisäinen verkko rakennetaan internet-yhteyksien päälle. Verkon ohjaus muuttuu helpommaksi ja pilvihallituksi, jolloin yrityksen on helpompi vastata nopeasti muuttuviin tarpeisiin. 

SD-WAN on tämän hetken tapa toteuttaa yritysverkkoja ja nyt kerromme sen hyödyistä. 

Mikä SD-WAN on?

Digitalisaatio on muokannut liiketoimintaamme uuteen uskoon. Nyt kun tiedon määrä on kovassa kasvussa, moni yritys haluaa siirtää tietovarantonsa sekä erilaiset liiketoiminnassa käytettävät sovellukset pilveen. 

Kastikaisen mukaan erilaiset pilviyhteydet ja hallittavat pilviympäristöt ohjaavat tekniikan kehityksen suuntaa, sillä perinteiset MPLS-verkot eivät tue optimaalisella tavalla pilvipalveluiden käyttöä. 

Pilvipalvelut aiheuttavat myös laajaa internet-liikennettä sekä kuormitusta verkkopalveluihin. SD-WAN mahdollistaa sekä ketterämmän että joustavamman infrastruktuurin ja tiedon hallinnan, mitä perinteiset ratkaisut.

SD-WAN on yritysverkkojen muutoksessa ratkaisevassa asemassa 

Toimipisteiden välinen sisäverkko voidaan muodostaa virtuaalisesti kaikkien internet-yhteyksien päälle. Verkon rakentaminen on dynaamista silloin kun uusien verkkojen luonti on osin automatisoitua. Koska SD-WAN:in avulla kaikki liikenne tapahtuu salattuna internetin yli, operaattoririippumattomuus tulee mahdolliseksi.

SD-WAN tarjoaa perinteisiä ratkaisuja ketterämmän ja joustavamman infrastruktuurin ja tiedon hallinnan. Suorituskykyä ja luotettavuutta saadaan hyödyntämällä haluttaessa usean operaattorin yhteyksiä. Globaalissa kilpailussa verkkopalvelujen on kyettävä reagoimaan muutoksiin välittömästi. Esimerkiksi uuden toimipisteen yhdistäminen yritysverkkoon tapahtuu entistä nopeammin ja helpommin.

3 hyötyä, jotka SD-WAN tuo yritysverkkoihin

  1. Yritysverkko rakennetaan kustannustehokkaiden internetyhteyksien päälle.
    SD-WAN:in avulla yritysverkon rakentaminen jopa useisiin toimipisteisiin on kustannustehokasta. Kulut alenevat, kun prosessiin ei enää tarvita monia eri toimijoita. Pilveen sijoitettuun SD-WAN -laitteeseen voidaan myös integroida julkisia pilvipalveluita, kuten Amazon Web Services, Microsoft Azure ja Google Cloud. Näin ne saadaan saumattomasti osaksi yrityksen verkkoa.

  2. SD-WAN mahdollistaa verkon automatisoinnin ja nopeamman reagoinnin muutoksiin. 
    Jaakko Kastikainen liputtaa SD-WAN:in sujuvuutta: “Yrityksillä on suora verkkoyhteys ja nopea pääsy pilvipalveluihin. SD-WAN on tehokas työkalu, joka vähentää mekaanista työtä todella paljon.”

  3. Lähiverkkoratkaisut, kuten CloudNet Meraki tuovat selkeyttä ja läpinäkyvyyttä verkonhallintaprosesseihin
    Pilvipohjaiset ja keskitetysti langattomat ja langalliset lähiverkot takaavat tehokkaan ja tietoturvallisen verkon automaattisten ohjelmistopäivitysten avulla. Mahdolliset ongelmatilanteet on helpompi huomata ja ratkaista käyttäjäystävällisyys huomioiden. 

 

SD-WAN on tehokas työkalu, joka vähentää mekaanista työtä todella paljon.

Author

Jaakko Kastikainen

Author's title

Technical Lead

Text

Enfon CloudNet Meraki-ratkaisu on yksilöllisesti yritysverkkojen hallintatarpeisiin skaalautuva ratkaisu, joka varmistaa tietoturvan ja antaa näkyvyyden siihen, mitä kaikkea verkossa tapahtuu. Sen avulla voidaan tarkastella myös esimerkiksi liikennemääriä ja päästä jäljille kuormituspiikeistä.

Yritysverkkojen tulevaisuuden näkymissä murros jatkuu

Digitalisoituvien liiketoimintojemme murros on jatkuvaa. SD-WAN:in käytön ennustetaan vain kasvavan ja vievän osuutta nykyisin paljon käytetyiltä MPLS-yhteyksiltä. Siirtymisen helppous ja tekniikoiden saumaton toiminta rinnakkain houkuttelevat. Kaukaisuudessa siintävät myös uudet tuulet.

”Tulevaisuudessa siirrymme päätelaitekohtaisiin yhteyksiin. Jokaisessa laitteessa tulee olemaan 5G-liittymä ja mikro-VPN:t eri palveluille”, Jaakko näkee. ”Tähän on vielä aikaa, mutta suunta näyttää selvältä.”

Jaakon vinkit: Seuraa keskustelua yritysverkoista

Haluatko tutustua yritysverkoista käytävään keskusteluun?

Minä seuraan näitä sivustoja:

www.packetpushers.net

www.networkworld.com

Jaa