Skip to main content

Kuva

Image

default image 1
Blogi

Think! Kaikki tahtoo muuttua!

Sisältökappaleet

Text

Joka toinen yritys aikoo hyödyntää tekoälyä tuottavuuden kehittämiseen, riskien hallintaan ja kustannusten karsimiseen seuraavien kolmen vuoden aikana, esitti IBM:n Tom Rosamilia Keynote puheenvuorossaan maaliskuussa IBM:n Think 2018 –tapahtumassa Las Vegasissa.

 

Tekoälyn mahdollisuudet olivat korostetusti esillä seminaariohjelmassa. Vaikutelmaksi jäi, että vain mielikuvitus on rajana, sillä tekniikka eli IBM:n tapauksessa Watson, mahdollistaa kyllä ratkaisun. Jo nyt on saavutettu huikeita ja mitattavia hyötyjä: syöpäpotilaat saavat osuvampia diagnooseja, asiakaspalvelun peruskysymyksiin vastaa napakalla tahdilla robotti ja IBM:n nuori kumppaniguru Tanmay Bakshi on kehittänyt sovellusta itsemurhien ehkäisemiseksi. Puhujat kuitenkin korostivat, että tekoälystä huolimatta ihmistyöstä ei voida luopua. Se muuttuu. Ilahduin siitä, että seminaarin sisältöön oli nostettu myös tekoälyn käytön etiikkaan ja työelämän muutokseen liittyviä puheenvuoroja. Jos hyvä ja paha tekoäly ottavat yhteen, kumpi voittaa? Kenen moraalikäsityksen mukaan ne ohjelmoidaan?

Tekoälyä, integraatioita, analytiikkaa, työpäiväkokemuksen muutosta ja tietoturvaa koskeviin sessioihin oli niin paljon tunkua, että sadat halukkaat eivät mahtuneet sisään. Selväksi kävi, että muutaman seuraavan vuoden aikana tapahtuu paljon, mutta yritykset eivät vielä itsekään tiedä mitä. Yritykset ovat valintojen viidakossa, jossa tekniikka tarjoaa kyllä ratkaisut, kun maali on määritelty ja investointikyky kohtaa tarpeen riittävällä tasolla. Yksin ei pärjää kukaan. Yritykset tarvitsevat monenlaisia kumppaneita. Jopa 90 % prosenttia yrityksistä toteaa käyttävänsä useita pilvipalveluita ja alustaratkaisuja seuraavan kahden vuoden aikana. Yli puolet yrityksistä aikoo uudistaa datacenter-omaisuutensa (Rosamilia, IBM).

Jos hyvä ja paha tekoäly ottavat yhteen, kumpi voittaa?

Author

Sanna Mari Alppivuori

Author's title

SVP Sales Finland

Text

Digitalisoituva liiketoiminta haastaa yritykset ja toimittajat yhteistyöhön ja aitoihin kumppanuuksiin. 72 %:a CEO:sta odottaa, että partnerit ovat valmiita integroimaan toimialan alustoja toisiinsa, totesi IBM:n Martin Schroeter esityksessään. Integraatiot ja esimerkiksi blockchain (lohkoketju) eivät rakennu ja kiihdy, elleivät niiden hyödyntäjät luota toisiinsa ja pääse sopimukseen omaan toimialaansa liittyvistä standardeista ja käytännöistä.

Digitalisaatioon liittyvästä päätöksenteosta 60 % johdetaan perinteisen tietohallinnon ulkopuolelta liiketoiminnoista ja IT hallitsee budjetistaankin enää vain 50 %:ia (Schroeter, IBM). Yrityksen strategian ja arvopohjan tunteminen on tärkeämpää kuin koskaan, jotta yritykset voivat ottaa rohkeat askeleensa kohti digitalisoitumista. Me Enfolla haastamme asiakkaamme avoimeen keskusteluun kanssamme. Kerro, minne haluat ja me lupaamme viedä sinut sinne. Voimme myös suositella kohteita, joissa osaavat oppaamme ovat jo käyneet.

Matkaoppaanasi muutoksessa
Sanna Mari Alppivuori, SVP Sales Finland

Jaa