Skip to main content
Lehdistötiedote

Arctic paper valitsi kunnossapitonsa optimointiin Enfon ja IBM Maximon

Enfon Service and Asset Management -liiketoiminta-alue sai äskettäin asiakkaakseen Arctic Paper -teollisuusyrityksen. Arctic Paper toimii nimensä mukaisesti paperiteollisuudessa ja keskittyy erityisesti laadukkaiden painopaperien valmistukseen.

Enfo toteuttaa yritykselle kevään mittaan ainutlaatuisen, viimeistellyn Koko matka lisäarvoon -konseptinsa mukaisesti tuotteistetun kokonaisratkaisun, joka perustuu parhaisiin käytäntöihin, avainlukuihin ja IBM Maximoon. Toteutus tapahtuu Arctic Paperin Grycksbon-tehtaalla. Falunin lähistöllä sijaitseva Grycksbo on pieni perinteinen ruukkipaikkakunta, jonka juuret ulottuvat vuoteen 1740.

Ratkaisussa käytetään myös Enfon QlikView-pohjaista Business Intelligence -ratkaisua kunnossapitotoiminnan kehittämiseen. Näillä eväillä Arctic Paper Grycksbo saa päätöksentekonsa perustaksi ajantasaisen kuvan koko kunnossapitotoiminnasta, ja kehitystyössä voidaan keskittyä tarpeellisiin toimenpiteisiin.

”Olemme hyvin ylpeitä ja iloisia siitä, että Arctic Paper Grycksbo luottaa meihin kunnossapitotoimintansa ja samalla tuotantonsa optimoinnissa. Koko matka lisäarvoon -konseptimme on juuri oikea ratkaisu näihin tilanteisiin, sillä sen avulla voimme tarjota asiakkaillemme ensiluokkaista järjestelmätukea ja ottaa huomioon liiketoiminnan eri osatekijät. Uskomme, että yhteistyösuhde Arctic Paper Grycksbon kanssa tulee jatkumaan vuosikausia”, Enfon Service and Asset Managementin Senior Vice President Henrik Nyström toteaa.

Enfon sopimus Arctic Paper Grycksbon kanssa kattaa myös pitkäkestoisen tuki- ja hallintasopimuksen sekä Enfon uuden joustavan Maximo-lisensointimallin, joka alentaa Arctic Paper Grycksbon kustannuksia ja lisää lisenssien käytön joustavuutta.

Arctic Paper Grycksbo keskittyy koko toimintansa tehostamiseen ja optimointiin. ”Haluamme vastata tulevaisuuden vaatimuksiin ja olla pitkäjänteinen, kannattava paperinvalmistaja. Nyt jos koskaan käytettävyyden, huollon ja kustannustehokkuuden kestävä parantaminen on paikallaan”, Arctic Paper Grycksbon tuotantopäällikkö Magnus Nerpin selittää. ”Arvioimme, että Enfo ja IBM Maximo ovat paras ratkaisu meidän tarpeisiimme. Ne voivat tarjota toimintoja ja työkaluja, joilla pystymme parantamaan arvonluontiamme pysyvästi.”

Arctic Paper yrityksenä

Arctic PaperARCTIC PAPER S.A. on laadukkaan graafisen hienopaperin johtavia valmistajia Euroopassa. Yritys valmistaa päällystettyä ja päällystämätöntä uusiokuitupaperia laatutietoisille asiakkaille, kuten paino- ja lehtialoille, kustantamoille, mainostoimistoille, paperitukkureille ja pakkausyrityksille. Tuotevalikoimaan kuuluvia tunnettuja tuotemerkkejä ovat Amber, Arctic, G-Print ja Munken.

Yrityksellä on kolme paperitehdasta:

  • Arctic Paper Munkedals, Ruotsi
  • Arctic Paper Grycksbo, Ruotsi
  • Arctic Paper Kostrzyn, Puola

Tehtaiden kokonaistuotantokapasiteetti on noin 700 000 tonnia paperia vuodessa. Suurin osa tuotannosta myydään yrityksen 14 oman myyntikonttorin kautta Eurooppaan.

Arctic Paper S.A:n osakkeilla on käyty kauppaa Varsovan pörssissä lokakuusta 2009 lähtien Tukholman NASDAQ-pörssissä joulukuusta 2012 lähtien.

Lisätiedot: www.arcticpaper.com

Jaa