Skip to main content
Uutinen

Enfo – Jo 60 vuotta luotettua IT-palvelua

Sisältökappaleet

Enfo 60

Text

Enfo täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Olemme ylpeitä ja iloisia tästä etapista, jonka olemme saavuttaneet yhdessä upeiden työntekijöidemme, asiakkaidemme, kumppaneidemme ja omistajiemme kanssa. Suuntamme on vahvasti eteenpäin myös jatkossa! Jo 60-vuotias Enfon IT-liiketoimintamme tuottaa asiakkaidemme liiketoiminnalle välttämättömiä IT-palveluita ja turvaa asiakasyritysten toimintakykyä ja jatkuvuutta. Liiketoimintojen laajenemisen myötä muotoutunut ja nykyisin itsenäisesti toimiva tytäryhtiömme Epical taas keskittyy asiakkaidensa datan hallintaan. Juhlavuosi tarjoaa oivallisen mahdollisuuden katsahtaa, millainen matka meillä on jo takanamme Enfon IT-palveluiden osalta.

1960-luvun alussa tietokoneet kehittyivät vauhdilla, ja laitteet saapuivat myös Suomeen. Keskiviikkona 12.2.1964 seitsemän Savon seudulla toimivaa yritystä perusti Tietosavo Oy:n. Taustalla oli tarve ja into hyödyntää uusia teknologisia mahdollisuuksia, joita varten perustettiin maakunnallinen tietokonekeskus. Aloittaessaan Tietosavo (nykyinen Enfo Oy) oli ensimmäinen pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimiva atk-palvelukeskus ja atk-palveluliiketoiminnan pioneereja Suomessa (Wikipedia).

Konesalipalvelut ovat edelleen tänä päivänä yksi tarjoomamme vahvimmista osista, ja olemme merkittävä toimija suomalaisessa kapasiteettialustakentässä. Konesalikapasiteetin rinnalle olemme viimeisen kymmenen vuoden aikana tuoneet myös pilvikapasiteettiratkaisut, ja palveluvalikoimamme on kasvanut täyttämään asiakkaidemme IT-tarpeita laajasti. Koko tarjoomamme kattaa alustapalveluiden (julkinen ja yksityinen pilvi sekä datakeskus) lisäksi tietoliikenneratkaisut, loppukäyttäjille suunnatut palvelut sekä tietoturvapalvelut. IT-palveluliiketoimintamme keskittyy Suomeen, ja toimintojamme johtaa Nina Annila, EVP, IT Services.

Vuodesta 2006 pääomistajamme ja emoyhtiömme on ollut Osuuskunta KPY, jonka omistajuuksiin keskittyvän Momentum-strategian piirissä Enfo on. Enfo on kehittynyt 60 vuodessa kotimaisesta konesalitoimijasta pohjoismaiseksi IT-toimijaksi, joka on rohkeasti hakeutunut uusille alueille sekä maantieteellisesti että asiantuntijaosaamisen ja teknologioiden saralla ja toisaalta ollut valmis luopumaan liiketoiminnoista, kun yrityksen toimintaa on ollut tarpeen terävöittää. Enfon toiminnan ytimessä on koko kasvumatkan ajan ollut erilaisten ajassa elävien IT-palveluiden tarjoaminen asiakasyrityksille. ”Enfolla on toimintansa alusta asti ollut paikkansa ja merkityksensä asiakkaidemme ekosysteemissä, ja tämän paikan lunastamme jatkossakin”, toteaa Nina Annila.

IT-palveluiden kysynnässä voidaan erottaa toisistaan perustarpeet ja -palvelut, jotka jokaisen yrityksen on toteutettava voidakseen toimia, sekä jatkuva IT-ympäristön kehittäminen. Me Enfolla vastaamme molempiin näistä kohdealueista. Kehitys- ja kasvumahdollisuutemme liittyvät sekä peruspalveluiden kustannustehokkaaseen kehittämiseen ja kasvuun asiakkaiden rinnalla että asiakkaiden IT-ympäristöjen kehittämiseen. Teemme tiivistä yhteistyötä teknologiapäämiestemme ja -kumppaneidemme kanssa ja tuomme myös tätä kautta teknologisia kehitysmahdollisuuksia asiakkaidemme ulottuville. ”Asiantuntijuuttamme arvostetaan ja mittausten mukaan asiakkaat ovat valmiita suosittelemaan meitä, mikä yhdistettynä pitkiin asiakassuhteisiin tarjoaa vahvan pohjan kehittymiselle”, kertoo Sanna Mari Alppivuori, SVP, MarCom & CX.

Olemme näiden vuosien varrella kasvaneet jo yli 300 asiantuntijan yhteisöksi. Luotettavaa asiantuntijuuttamme arvostetaan ja olemme mitatusti yksi parhaista kumppaneista asiakkaillemme. Meidän ydinviestimme ja toimintamme pohja on työskennellä kestävämmän ja turvallisemman huomisen puolesta. Asiakaslupauksemme on: Tulokset, jotka haluat saavuttaa. Ihmiset, joiden kanssa haluat työskennellä.

Haluamme kiittää jokaista entistä ja nykyistä työntekijäämme panoksesta Enfon menestyksen eteen. Kiitämme lämpimästi kaikkia vuosien varrella kanssamme matkanneita asiakkaita. On hienoa todeta, että yhteinen matka jatkuu hyvin monien kanssa edelleen. Kanssamme tavataan viihtyä, ja pisin asiakassuhteemme onkin yhtä pitkä kuin oma historiamme. Kumppanimme ja monet verkostotoimijat ovat meille tärkeitä arvoketjumme toteuttamisessa, ja haluamme nähdä saumatonta yhteistyötä jatkossakin. Toivotamme samalla kaikki tulevat yhteistyöpinnat ja osaajat tervetulleiksi jatkamaan matkaa kanssamme.

Käynnistämme tasavuosien vieton varsinaisesta perustamispäivästä 12.2., ja juhlistamme merkkipaalua vuoden aikana sekä henkilöstön että asiakkaidemme kanssa.

#enfo #enfo60 #enfolife

Jaa