Skip to main content
Lehdistötiedote

Enfo ostaa Rongon ja laajentaa toimintaansa BI- ja Analytiikkamarkkinaan

IT-palvelutalo Enfo Oyj ostaa suomalaisen, Business Intelligence ja analytiikkaratkaisuihin erikoistuneen asiantuntijayritys Rongo Oy:n. Kaupan myötä Enfolle siirtyy 75 informaation hallinnan asiantuntijaa. Yritysosto vahvistaa Enfon strategiaa, jonka tavoitteena on kasvaa merkittäväksi digitaalisen ajan ratkaisutoimittajaksi Pohjoismaissa.

Deloitten Technology Fast 50 -kasvuyrityslistalle viime vuonna nousseella Rongolla on vahva käsitys siitä, miten informaation hallinta, sen jalostaminen ja hyödyntäminen mahdollistavat tehokkaamman liiketoiminnan. Yritys on kasvanut kannattavasti Suomen vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta, ja sen asiakkaina on pääasiassa suuria ja keskisuuria, kansainvälisesti toimivia suomalaisia yrityksiä.

Tähän asti Enfo on keskittynyt Suomessa IT- ja talousprosessipalveluihin. Nyt Enfo laajentaa tarjontaansa ja haluaa tarjota samoja BI- ja analyytiikan kokonaisratkaisuja liiketoiminnan tarpeisiin myös suomalaisille asiakkaille. Rongon BI:n ja analytiikan erikoisosaaminen täydentää Enfon nykyistä palvelukokonaisuutta Suomessa niin talousprosessi- kuin IT-ulkoistuksessakin.

Enfon BI- ja analytiikkatoiminnot ovat kasvaneet tasaisesti Ruotsissa siitä lähtien, kun yritys alkoi tarjota palveluja tällä liiketoiminta-alueella neljä vuotta sitten. Rongon hankinnan myötä Enfosta tulee suurimpia BI- ja analytiikkapalvelujen tarjoajia Pohjoismaissa. Analytiikka on yksi IT-markkinoiden merkittävimmistä trendeistä, ja merkittävä syy Enfon laajentumiseen myös Suomen markkinoille.

”Toteutunut kauppa siirtää painopistettämme Suomessa selvästi ratkaisutoimittajan suuntaan. Olemme hakeneet sopivaa kumppania, ja Rongo valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi analytiikan alalla. Jatkamme edelleen panostusta BI- ja analytiikkapalveluihin Pohjoismaissa ja tavoitteemme on olla suurimpien erikoistuneiden toimittajien joukossa kaikissa toimintamaissamme”, kuvailee Enfon SVP, Business Development Tero Kosunen.

”Tämä on hieno liitto. Liiketoimintamme täydentävät hienosti toisiaan ja nähtävissä on selkeitä synenergiaetuja niin asiakkaan liiketoiminnan ymmärtämisessä, teknologioissa kuin markkinoinnissakin. Enfo on todistetusti onnistunut erinomaisesti konsultointiliiketoiminnan integroimisessa. On hienoa, että juuri meistä tulee se osa, joka täydentää Enfon palvelutarjooman ”, kertoo Rongon toimitusjohtaja Sami Kähkönen.

Yhtiöt eivät julkista kauppahintaa. Kaupan myötä Enfolla on 885 työntekijää, joista 425 työskentelee Suomessa ja 460 Ruotsissa.

Lisätietoja:

Tero Kosunen, SVP Business Development, Enfo Oyj, puh.  050 444 1200. Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@enfo.fi

Sami Kähkönen, toimitusjohtaja, Rongo Oy, puh. 040 547 6478. Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@rongo.fi

Jakelu: keskeiset tiedotusvälineet ja www.enfo.fi

Jaa