Skip to main content
Lehdistötiedote

Pete Nieminen on nimitetty IT- ja liiketoimintaratkaisuja tarjoavan Enfon tietohallintojohtajaksi

Pete Nieminen on nimitetty luotsaamaan Enfon tietohallintoa 13.5.2016 alkaen. Nieminen siirtyy tehtävään Ateasta, jossa hän toimi teknologiajohtajana ja johdon neuvonantajana niin Atea Suomen ulkoisten asiakkaiden liiketoiminnan kuin sisäisen kehityksen ja tietohallinnon osalta.

Ennen Ateaa Nieminen työskenteli tietohallintojohtajana Salomaa Groupissa, joka on Pohjoismaiden suurin perheomisteinen markkinointiin ja konsultointiin erikoistunut yhtiöryhmä.

Pete Niemisellä on runsaasti kokemusta myös it-alan vastuutehtävistä. Hän on toiminut muun muassa Tietoturva ry:n hallituksen puheenjohtajana sekä Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry TIVIA:n hallituksessa ja varapuheenjohtajana. TiVi on nimennyt Niemisen Suomen 100 it-vaikuttajan listalle kymmenesti peräkkäin vuosina 2005–2015.

Erityisesti digitalisaatio, IoT ja kyberturvallisuus ovat Pete Niemisen erikoisosaamisalueita.

”Nämä kuuluvat Enfon keskeisiin fokusalueisiin, joten Peten saaminen joukkoomme tukee bisnestämme ja tulevaisuudensuunnitelmiamme erinomaisesti. Niemisellä on näkemystä ja kokemusta, jota hän pääsee varmasti hyödyntämään riveissämme. Niemisellä on kärkipään kokemusta ja osaamista sekä tietohallinnon että digitalisaation tuloksellisesta johtamisesta”, Enfon toimitusjohtaja Arto Herranen toteaa.

”Enfon uusi strategia on todella mielenkiintoinen ja on hienoa päästä mukaan toteuttamaan sitä. Uskon, että kokemuksellani sekä tietohallinnosta että digitalisaatiosta pystyn tuottamaan lisäarvoa koko yritykselle. Oma roolini on varmistaa, että Enfon IT-toimintamallit tukevat uutta strategiaa ja tulevaisuuden asiakasvaatimuksia parhaalla mahdollisella tavalla”, Pete Nieminen kertoo. 

”Enfo uudistuu kovaa vauhtia auttamaan asiakkaita digitaalisten innovaatioiden hyödyntämisessä ja liiketoimintaprosessien kehittämisessä. Osana uudistusta on myös tärkeää huolehtia sisäisten prosessiemme ja tietotekniikan uudistumisesta. Tulemme Pete Niemisen johdolla viemään eteenpäin Enfon omaa digitalisaatiota ja rakentamaan it-ympäristön, jonka avulla pystymme palvelemaan asiakkaidemme tarpeita entistä paremmin”, Enfon konsernistrategiasta ja uusista liiketoiminnoista vastaava johtaja Samuli Savo kertoo.

 

Lisätietoja:
Pete Nieminen, Enfo, CIO, pete.nieminen@enfo.fi, puh. 050 463 6969

Samuli Savo, Enfo, Executive Vice President, Emerging Businesses & Transformation Office, samuli.savo@enfo.fi, puh. 050 387 0331

Jaa