Skip to main content
Lehdistötiedote

Enfo ja Loiste tehneet liiketoimintakaupan – sopimustietojen hallinta Enfolle

Enfo ja energiayhtiö Loiste laajentavat aiempaa sopimustaan liiketoimintakaupalla, jonka myötä Loiste ulkoistaa sopimus- ja tuotetietojen hallintapalvelut Enfolle. Yhdessä aiemman taloushallinnon palveluihin keskittyvän sopimuksen kanssa, kauppa on kokoluokassaan ensimmäinen koko Suomen energia-alalla.

Liiketoimintakaupan myötä Enfon palvelukseen siirtyy 6 henkilöä Loisteen sopimustietojen hallinnasta. Samalla Loiste ulkoistaa sopimus- ja tuotetietojen hallintaan liittyvät palvelut Enfolle. Sopimukseen kuuluu myös osallistuminen Loisteen liiketoiminnan kehittämisprojektiin. Loiste on jo aiemmin ulkoistanut koko taloushallintonsa Enfolle, jolloin yritykselle siirtyi Loisteelta 10 henkeä. 

Aiemman taloushallinnon ulkoistuksen ja uuden liiketoimintakaupan tarkoituksena on helpottaa Loisteen taustatoimintoja ja keskittää toimintoja yhtiön ydintoimintaan. Tavoitteena on vahvistaa entisestään asiakaspalvelua ja keskittyä niille osaamisalueille, joilla Loiste voi menestyä tulevaisuudessa erittäin kilpailuilla energiamarkkinoilla. 

”Sopimus on kumppanuustrategiamme mukainen seuraava askel, jossa tehdään liikkeenluovutus koskien asiakas- ja verkkopalvelua sekä sopimustietohallintoa. Muutoksen kautta Enfon kanssa siirrytään strategisen kumppanuuden uudelle tasolle, sanoo Loiste-konsernin toimitusjohtaja Markku Ryymin.

”Henkilöstölle muutos tarjoaa mahdollisuuden henkilökohtaiseen kehittymiseen ja avaa uusia uramahdollisuuksia. Osaavien kumppaneiden avulla saamme aikaan parhaan asiakaskokemuksen ja palvelun Loisteen asiakkaille”, Ryymin jatkaa.

Liiketoimintakaupan myötä Enfon ja Loisteen välinen sopimus on laajin taustatoimintaprosessien ulkoistus suomalaisissa energiayhtiöissä.

”Solmittu kauppa vahvistaa entisestään Enfon roolia Loisteen ekosysteemissä. Itse asiassa Enfon palveluvalikoima energiayhtiöille laajenee kattamaan nyt myös talouteen ja laskutukseen liitännäiset tuote- ja sopimushallintaprosessit. Enfo tulee laajennetun tarjontansa myötä tarjoamaan jatkossa energian myyntiyhtiölle kaikki taustaprosessit aina mittausdatasta kassaan asti”, kertoo Ari Voutilainen, Enfon Vice President, Energy and Utility Business.

”Tämä malli mahdollistaa kustannustehokkaiden taustaprosessien hankkimisen palveluna, jolloin yhtiö itse voi keskittyä asiakaskokemuksen, brändin ja tuotteiden johtamiseen taustaprosessien operoinnin sijaan”, jatkaa Tero Kosunen, Enfon EVP Financial Process Services. 

Lisätietoja:
Ari Voutilainen, Vice President, Energy and Utility Business, Enfo, puh. 044 7193443, ari.voutilainen@enfo.fi
Tero Kosunen, Executive Vice President and Managing Director, Financial Process Services, Enfo, puh. 050 444 1200, tero.kosunen@enfo.fi
Markku Ryymin, toimitusjohtaja, Loiste, puh. 050 67 605, markku.ryymin@loiste.fi

Loiste
Loiste on uudenlainen ja 100 %:sti suomalainen, palveleva energiayhtiö. Loisteella on vahva kokemus toimialalta ja kuulumme maamme sähkömyyjien kärkijoukkoon. Olemme valtakunnallinen ja hyvästä palvelustaan tunnettu energiayhtiö. Meillä on Suomessa maanlaajuisesti 200.000 tyytyväistä asiakasta ja vuonna 2015 liikevaihtomme oli 149 M €. Yrityksellämme on sertifioitu ympäristöjärjestelmä, joka perustuu ISO 14001-standardiin. Loisteen toimipisteet sijaitsevat Helsingissä ja Kajaanissa.
www.loiste.fi
Twitter: @Loiste_energia 

Jaa