Skip to main content
Lehdistötiedote

Enfo ostaa Solteqin SAP ERP -liiketoiminnan

Enfo ostaa Solteqin SAP ERP -liiketoiminnan. Noin 20 SAP-asiantuntijaa siirtyy kaupan myötä Enfolle.

”Enfon strategia on tukea asiakkaita liiketoimintakriittisten sovellusten ja datan siirtämisessä paikallisista alustoista monialustaympäristöön. Tämä vaatii vahvaa ohjelmisto-osaamista, vankkaa asiantuntemusta informaatiohallinnassa sekä sujuvaa tukea 24/7. SAP on kansainvälisesti johtava ERP-alusta. Tällä yritysostolla lähdemme hakemaan pohjoismaista johtajuutta SAP on cloud migraatioissa ja jatkuvassa ylläpidossa”, sanoo Enfon toimitusjohtaja Seppo Kuula.

”Markkinoilla on nähtävissä, että irrallisten digitaalisten palveluiden lisäksi viedään nyt liiketoimintakriittisiä ratkaisuja pilveen. Julkiseen pilveen siirretään myös sovelluksia yhdistävät toiminnanohjausjärjestelmät. SAP kannustaa asiakkaita siirtymään pilvipohjaiseen SAP S/4HANA ohjelmistoon ja on ilmoittanut lopettavansa perinteisten on-premise järjestelmien tuen vuoteen 2025 mennessä. Julkiset pilvialustat ovat valmiita tukemaan myös haastavimpia sovelluksia. Monialustaympäristössä, jossa dataa varastoidaan sekä paikallisesti että eri pilvissä, kokonaisuuden hallitseminen sekä jatkuva kehittäminen on keskeistä. Lisäksi tuki ja ylläpito on tärkeää, kun kyse on liiketoimintakriittisistä kokonaisuuksista. Meillä on monialustaosaamista ja kyvykkyyttä sekä kehittää että ylläpitää ratkaisuja”, sanoo Kuula.

”SAP ERP -liiketoimintakaupan myötä keskitymme entistä vahvemmin omien ohjelmistotuotteiden kehittämiseen ja valittuihin päämiestuotteisiin perustuviin asiantuntijapalveluihin. Enfolle siirtyvät asiantuntijamme ovat erittäin kokeneita, kouluttautuneita sekä kunnianhimoisia. Olemme tyytyväisiä, että heidän osaamisensa pääsee nyt osaksi Enfon kasvutarinaa”, kertoo Solteqin Executive Vice President Ilkka Brander.

Enfo on ennestään vähemmistöosakkaana SAP-konsultointiyrityksessä Zuite Business Consulting.

Kauppasopimus allekirjoitettiin 30.12.2019.

Jaa