Skip to main content
Lehdistötiedote

Enfo toteutti Caverionin laajan pilvimigraation – sadat palvelimet ja tietokannat sujuvasti Azuren pilveen

Caverion tekee rakennetusta ympäristöstä älykästä ja vastuullista. Liiketoimintansa ja kehityksensä tukemiseksi yritys halusi uudistaa IT-infrastruktuuriaan ja rakentaa modernin ympäristön pilveen. Caverion valitsi Enfon kumppanikseen laajamittaiseen migraatioon, joka saatiin päätökseen kesäkuussa.

Caverion halusi siirtyä datakeskuksesta skaalattavaan pilvipohjaiseen IT-ympäristöön, joka mahdollistaisi nopeamman kehityksen. Pilvimigraation toteuttajaksi Caverion valitsi Enfon. Valintaan vaikuttivat Enfon vahva asiantuntemus ja joustava toimintatapa.

Enfo ja Caverion selvittivät yhdessä huolellisesti aikaisemman IT-ympäristön riippuvuudet ja määrittelivät parhaat ratkaisut noin 400 palvelimen ja 250 tietokannan siirtämiseen. Hyvän suunnitelman avulla migraatio toteutui sujuvasti aikataulussaan ja budjetissaan, eikä sen aikana syntynyt kriittisiä virhetilanteita.

Yhteistyön tuloksena Caverion sai käyttöönsä selvästi helpommin hallittavan IT-ympäristön ja uutta julkisen pilven teknologiaa. Lisäksi projekti tarjosi Caverionille mahdollisuuden tarkastella järjestelmiään ja sovelluksiaan sekä karsia niitä. Enfo pystyi tuottamaan Caverionille välittömiä säästöjä sekä optimoimalla pilvialustaa vastaamaan yhtiön tarpeita että ajamalla alas tarpeettomia sovelluksia heti projektin alkuvaiheista lähtien.

”Azure-migraatiohankkeemme Enfon kanssa täytti kaikki odotuksemme. Teimme tiivistä yhteistyötä yli yritysrajojen, mikä on oleellista näin monimutkaisessa hankkeessa. Uuden pilviympäristömme avulla saavutamme sekä kustannus- että suorituskykyhyötyjä, ja lisäksi pystymme jatkossa vastaamaan nopemmin liiketoiminnan tarpeisiin. Katsomme luottavaisena tulevaisuuteen uuden kumppanimme Enfon kanssa”, kertoo Caverionin Heikki Linnanen, konsernin tietohallintojohtaja.

Projekti päättyi kesäkuussa, ja Enfo jatkaa nyt Caverionin kumppanina jatkuvissa pilvipalveluissa.

”Caverion sai projektin tuloksena käyttöönsä modernin hallitun alustan Azuren pilvessä. Yhteistyössä jatkamme ympäristön jatkuvaa kehittämistä Caverionin liiketoiminnan tarpeiden mukaan”, toteaa Enfon Nina Annila, EVP, Care & Data Platforms Finland.

Lue lisää yhteistyöstämme: https://www.enfo.fi/caset/pilvimigraatio-vei-caverionin-moderniin-it-ymparistoon-ja-toi-heti-saastoja

 

Lisätietoja:

Nina Annila, EVP, Care & Data Platforms Finland, Enfo Oyj, +358 40 592 1063, nina.annila@enfogroup.com

Heikki Linnanen, Group CIO, +358 40 538 8467, Caverion Oyj, heikki.linnanen@caverion.com

Enfo
Datavetoista liiketoimintaa
Tulokset, jotka haluat saavuttaa. Ihmiset, joiden kanssa haluat työskennellä.

Enfo on pohjoismainen IT-palveluyritys, jossa yli 800 digiasiantuntijaa työskentelee digitaalisen luottamuksen, datan ja analytiikan, sovellusten, integraatioiden, pilvipalveluiden ja jatkuvien palveluiden parissa. Panostamme yhteistyöhön ja toimimme kestävällä tavalla kaikessa, mitä teemme. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa vastuullisemman ja älykkäämmän maailman puolesta, jossa teknologia voimaannuttaa niin yksilöitä, yrityksiä kuin yhteiskuntiakin. www.enfo.fi

Caverion - Building Performance

Luomamme ympäristö muokkaa tapaamme elää. Caverion mahdollistaa suorituskykyä ja ihmisten hyvinvointia tekemällä rakennetusta ympäristöstä älykästä ja vastuullista. Asiakkaat voivat luottaa osaamiseemme rakennusten, infrastruktuurin, teollisuuslaitosten ja teollisten prosessien koko elinkaaren ajan: hankekehityksestä projekteihin, tekniseen huoltoon ja kunnossapitoon, kiinteistöjohtamiseen sekä asiantuntijapalveluihin. Palvelemme asiakkaitamme 10 maassa, Pohjois- ja Keski-Euroopassa, yli 14 000 ammattilaisen voimin. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli noin 2,1 miljardia euroa. Caverionin osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Jaa