Skip to main content

Image

Enfo
Palvelumme

Yksityinen pilvi ja data center

Content sections

Text

Monet asiakkaamme tarvitsevat yhä runsaasti on-premise-datakeskuskapasiteettia ja yksityisen pilven ratkaisuja. Perinteiset järjestelmät, sääntely tai yhtiön käytännöt voivat edellyttää paikallista kapasiteettia ja rajoittaa julkiseen pilveen siirtymistä.

Siksi hybridipilvi on ainakin toistaiseksi välttämätön realiteetti. Silloin yksityisen pilven ja on-premise-ratkaisujen operatiivinen hallinnointi alustaympäristössä nousee prioriteetiksi. Tässä me voimme auttaa. Konesalillamme on ISO27001-tietoturvasertifikaatti, ja Enfo on vuonna 2019 palkittu VMwaren Cloud Provider Market Challenger of the Year -palkinnolla.

Monipuolinen konesali

Oman, Kuopiossa sijaitsevan nykyaikaisen konesalinsa ansiosta Enfolla on vankat on-premise-prosessit ja -osaaminen. Tarjoamme perinteistä kapasiteettia kustannustehokkaasti ja turvallisesti, ja konesalipalveluihimme kuuluvat myös ylläpito, virtuaalinen kapasiteetti ja yksityinen pilvi. Tarjontaamme sisältyy lisäksi liitettävyys konesalistamme julkiseen pilveen taatuilla palvelutasoilla. 
 

Hallinnoinnilla on väliä

Hybridipilviympäristö tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että dataa on kahdessa tai useammassa paikassa. Kapasiteetissa voidaan yhdistellä konesaleja sekä yksityistä ja julkista pilveä. Hybridi on tärkeä askel matkalla kohti pilveä. Puhumme usein kokonaisuuksien hallinnan merkityksestä, ja hybridipilviratkaisuissa on kyse juuri siitä. Mitä useammassa paikassa yrityksesi data, sovellukset, palvelut ja ratkaisut sijaitsevat, sitä vaikeampi niitä on hallita ja välttää päällekkäisiä kustannuksia. Esimerkiksi lisenssit voivat usein nostaa kokonaiskustannuksia tarpeettomasti.

Image

IT-ulkoistus mahdollistaa resurssien ja osaamisen turvaamisen.

Olen tyytyväinen siihen, miten Enfo on hoitanut kapasiteettipalveluitamme. Asiantuntijan kanssa pystyy helposti keskustelemaan asioista. IT-kulut ovat myös pysyneet ajan saatossa vakaina, vaikka olemme kehittäneet uusia asioita.

Author

Juha Hyttilä

Author's title

Savon Voima

Text

Hybridipilven käyttötapauksia

Yksi yleinen hybridiympäristön käyttötapaus on, että liiketoimintadata on yksityisessä pilvessä, mutta analytiikkaan ja raportointiin käytetään julkisen pilven resursseja. Toisena vaihtoehtona on-premise-liiketoimintasovellus voidaan tarjota kumppanien käyttöön mobiilisti julkisen pilven kautta, mikä parantaa merkittävästi myös sovelluksen turvallisuutta. Toiminnanohjausratkaisut (ERP, Enterprise Resource Planning) ovat vahvasti matkalla pilveen, mutta koska monet niistä ovat perinteisiä järjestelmiä, siirtyminen pilveen edellyttää hybridiratkaisua ainakin siirtymävaiheen ajaksi. 
 

Miksi hybridi? 

Miksi hybridi on askel matkalla kohti pilveä? Monia sovelluksia on mahdoton siirtää suoraan pilveen, koska niiden maturiteetti ei riitä esimerkiksi latenssivaatimusten osalta. Tämän yhtälön palikat ovat julkinen pilvi, yksityinen pilvi ja konesali, ja me autamme asiakkaitamme kokoamaan niistä heidän tarpeisiinsa oikean yhdistelmän.

Ota yhteyttä

Yhteyshenkilöt

Picture

Sanna Mari Alppivuori

Yhteyshenkilö

Sanna Mari Alppivuori

Alue

Sales Finland

Puhelin

+358 50 444 6995

Picture

Juha Kukka

Yhteyshenkilö

Juha Kukka

Alue

Sales Finland

Sähköposti

Puhelin

+358 40 571 9072

Palvelut alueella Pilvialustat