TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Palvelut

DATAVETOINEN
LIIKETOIMINTAMUUTOS

TALOUSVIESTINTÄ


Enfon viestinnässä korostuu avoimuus, ketteryys ja olennaisuus. Enfo julkistaa vuosittain viisi julkista talousraporttia: tilinpäätöstiedotteen, vuosikertomuksen ja kolme osavuosikatsausta.


Enfo julkaisee taloustiedot suomeksi ja englanniksi.

Sijoittajakalenteri

6.3.2019
Vuosikertomus 2018
24.4.2019
Osavuosikatsaus Q1
27.8.2019
Osavuosikatsaus Q2
24.10.2019
Osavuosikatsaus Q3

OSAVUOSIKATSAUS

Osavuosikatsaus Q1

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote 2018

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2018

OSAVUOSIKATSAUS

Osavuosikatsaus Q1

OSAVUOSIKATSAUS

Osavuosikatsaus Q2

OSAVUOSIKATSAUS

Osavuosikatsaus Q3

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote 2017

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2017

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote 2016

Yhtiökokouksen pöytäkirja

Varsinaisen yhtiökokouksen pöytäkirja

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2016

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote 2015

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2015

Yhtiökokouksen pöytäkirja

Yhtiökokouksen pöytäkirja

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote 2014

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2014

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2013

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2012

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2011

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2010

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2009

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2008

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Lehdistötiedote huhtikuuta 24, 2019

ENFO-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.–31.3.2019

Enfo Q1: Muutos jatkuu ...

Lehdistötiedote maaliskuuta 28, 2019

ENFO OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET

Enfo Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 27.3.2019 Kuopiossa....

Lehdistötiedote maaliskuuta 06, 2019

Enfo Oyj:n vuosikertomus 2018 julkaistu

Enfo Oyj:n vuosikertomus 2018 ja tilinpäätös tilikaudelta 2018 on julkaistu ...

STRATEGIA

 Strategy Enfo 

Enfo uskoo älykkäämpään maailmaan, jossa teknologia voimaannuttaa ihmisiä, liiketoimintoja ja yhteiskuntia. Enfon strategia perustuu datavetoisen liiketoimintamuutoksen mahdollistamiseen. Enfo toimii Pohjoismaissa, Ruotsi ja Suomi ensisijaisina markkina-alueinaan. Vuotta 2020 kohti Enfo tukee asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti datavirtojen hallinnassa, jalostamisessa, analysoinnissa ja käytössä asiakkaan liiketoimintaarvon edistämiseksi. Vahvuutemme perustuu monialustaosaamiseemme ja kykyymme sekä kehittää että ylläpitää digitaalisia ratkaisuja. Painopisteemme on yhä vahvemmin pilvipalveluissa ja tavoitteemme on olla Pohjoismaiden johtava pilvipalvelujen tarjoaja vuoteen 2020 mennessä. Lue lisää strategian toimeenpanosta ja voitettavista taisteluista vuosikertomuksessa.


Yhteiskuntavastuu

Enfo tiedostaa yhteiskunnallisen vastuunsa sekä ympäristövaikutuksensa ja pyrkii kestävyyteen kaikessa toiminnassaan. Pyrimme osallistumaan aktiivisesti vastuullisen digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen. Esittelemme vastuullisuutta Enfolla vuosikertomuksessamme. Lue lisää Enfon ympäristöpolitiikasta (englanniksi).

johtoryhmäSeppo Kuula

Toimitusjohtaja, johtoryhmän puheenjohtaja 

Seppo Kuula on diplomi-insinööri (tuotantotalous), eMBA (markkinointi) ja insinööri (koneautomaatio). Kuula on toiminut ohjelmistoyhtiö Siili Solutions Oyj:n toimitusjohtajana vuodesta 2010, jota ennen hän on johtanut kansainvälisten yhtiöiden liiketoimintoja ja myyntiä niin listatuissa kuin listaamattomissa yrityksissä Euroopassa ja USA:ssa. Enfo Oyj:n toimitusjohtaja vuoden 2018 alusta. Omistaa 6211 kpl Enfo Oyj:n osaketta.
Lars Aabol

EVP, Care

Lars Aabol on toiminut aiemmin Enfo Zystemsin ja Hogia Infra AB:n toimitusjohtajana sekä myyntipäällikkönä Framfabissa. Enfon johtoryhmän jäsen 1.7.2012 lähtien. Omistaa 1400 kpl Enfo Oyj:n osaketta.

Nina Annila 

Nina Annila
EVP, Data platforms
Nina Annilalla on yli 20 vuoden kokemus IT-alalta. Enfolla hän on työskennellyt IT ulkoistuspalvelujen ja järjestelmätoimitusten sekä myynnin ja asiakashallinnan parissa. Annila palasi yhtiöön vuonna 2010 työskenneltyään välillä TietoEnatorilla sekä Otavalla ja oli Enfon johtoryhmän jäsen vuodesta 2011 vuoteen 2013. Taustaltaan hän on matemaatikko, sivuaineenaan tietojenkäsittelytiede. Enfon johtoryhmän jäsen 24.8.2018 alkaen. Omistaa 200 kpl Enfo Oyj:n osaketta.

 

Bjorn Arkenfall 

Björn Arkenfall
EVP, Applications
Björn Arkenfallilla on maisterin tutkinto tieto- ja sähkötekniikasta. Hän on työskennellyt Enfolla integraation parissa VP:n ja SVP:n rooleissa vuodesta 2016. Tätä ennen hän toimi e-manilla varatoimitusjohtajana sekä COO:na. Enfon johtoryhmän jäsen 1.2.2019 lähtien. Ei omista Enfo Oyj:n osakkeita.Erik Brügge

EVP, Sales

Erik Brügge on koulutukseltaan informaatiotieteiden kandidaatti. Hän on työskennellyt pitkään konsultoinnin parissa Zipper AB:ssä. Vuodesta 2008, jolloin Enfo osti Zipper AB:n, Brügge on toiminut johtotehtävissä Enfo Zipperissä. Enfon johtoryhmän jäsen 1.7.2017 lähtien. Omistaa 222 kpl Enfo Oyj:n osaketta.

antti hemmila

Antti Hemmilä
General Counsel

Antti Hemmilä on koulutukseltaan oikeustieteiden maisteri. Hän on toiminut aiemmin Specialist Partnerina asianajotoimisto Boreniuksella erikoistuen osakeyhtiölakiin, yritysjärjestelyihin sekä pääomamarkkinoihin. Enfon johtoryhmän jäsen 1.7.2017 lähtien. Omistaa 693 kpl Enfo Oyj:n osaketta.
Christian Homén

CFO 

Christian Homén on kauppatieteiden maisteri ja on toiminut aiemmin Microsoftilla Directorina, Finance & Control. Lisäksi hän on työskennellyt Nokialla johtajana useissa eri taloushallinnon tehtävässä ml. talousanalyysi, liiketoimintasuunnittelu, raportointi, business control ja rahoitus. Enfon johtoryhmän jäsen 1.2.2015 lähtien. Omistaa 1000 kpl Enfo Oyj:n osaketta.


Sami Kähkönen
EVP, Information management
Sami Kähkönen on koulutukseltaan filosofian maisteri (FM). Hän on aiemmin työskennellyt toimitusjohtajana Enfo Rongossa. Lisäksi hän on toiminut muun muassa Tiedossa (ent. TietoEnator) johto- ja konsultointitehtävissä vastuualueenaan data & analytiikka. Enfon johtoryhmän jäsen 1.7.2017 lähtien. Omistaa suoraan tai välillisesti 5617 kpl Enfo Oyj:n osaketta.
Henrik Norell

EVP, HR 

Henrik Norell on opiskellut henkilöstöhallintaa. Henrik Norell on aiemmin toiminut CBRE Sweden Oy:n HR-johtajana, Micro Oy:n pohjoismaisista toiminnoista vastaavana henkilöstöpäällikkönä, Nasdaq OMX:n HR-johtajana ja Accenturessa HR-asiantuntijana. Enfon johtoryhmän jäsen 9.1.2017 lähtien. Omistaa 320 kpl Enfo Oyj:n osaketta.

  

Hallituksen jäsenet

  

Anssi Lehikoinen

ANSSI LEHIKOINEN 
hallituksen puheenjohtaja 
diplomi-insinööri, filosofian tohtori 

Anssi Lehikoinen toimii hallituksen puheenjohtajana Rocsole Oy:ssä ja VRT Finland Oy:ssä. Hän on myös Osuuskunta KPY:n ja Nostetta Oy:n hallituksen jäsen. Lehikoinen on toiminut aiemmin mm. Numcore Oy:n toimitusjohtajana 11/2007–4/2012, Rocsole Oy:n toimitusjohtajana 5/2012–5/2014 ja osa-aikaisena kauppatieteiden Professor of Practice -tehtävässä Itä-Suomen Yliopistossa 12/2014–11/2017. Enfo Oyj:n hallituksen jäsen 30.3.2016 lähtien, puheenjohtaja 30.3.2017 lähtien. Ei omista Enfo Oyj:n osakkeita. Riippumaton yhtiöstä, riippuvainen merkittävästä osakkeenomistajasta.

Lauri


LAURI KERMAN 

hallituksen jäsen 
kauppatieteiden maisteri, eMBA

Lauri Kerman on Osuuskunta KPY:n toimitusjohtaja. Hallituksen jäsen Enfo Oyj:ssä, Voimatel Oy:ssä, Vetrea Terveys Oy:ssä ja Kiinteistö Oy Lentokapteenissa. Työkokemus: Johtaja Icecapital Pankkiiriliikkeessä, partner Iridium Corporate Financessa sekä salkunhoitaja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa. Enfo Oyj:n hallituksen jäsen 19.3.2014 lähtien. Ei omista Enfo Oyj:n osakkeita. Riippumaton yhtiöstä, riippuvainen merkittävästä osakkeenomistajasta.  

Mikko Laine

MIKKO LAINE
hallituksen jäsen 
BBA, MBA 

Mikko Laine on Broadius Partners Oy:n osakas ja on toiminut Broadius Partnersilla neuvonantajana yli kymmenen vuoden ajan. Osakas ja hallituksen jäsen Finnsweet Oy:ssä. Aikaisemmin Laine on ollut osakkaana ja hallituksen jäsenenä Kotihotelli Oy:ssä, osakkaana ja hallituksen jäsenenä Human Care Network Oy:ssä ja hallituksen jäsenenä Pyn Rahastoyhtiö Oy:ssä. Enfo Oyj:n hallituksen jäsen 30.3.2017 lähtien. Omistaa välillisesti 3703 kpl Enfo Oyj:n osaketta. Riippumaton yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista

Kaisa Olkkonen

KAISA OLKKONEN
hallituksen jäsen
oikeustieteiden maisteri, varatuomari

Kaisa Olkkonen on SSH Communications Security Oyj:n toimitusjohtaja, hallituksen ja tarkastusvaliokunnan jäsen Cargotec Oyj:ssä ja hallituksen jäsen John Nurmisen säätiössä. Neuvonantaja Morelex Oy:ssä, 3D Bear Oy:ssä ja Familings Oy:ssä. Enfo Oyj:n hallituksen jäsen 30.3.2016 lähtien. Omistaa 175 kpl Enfo Oyj:n osaketta. Riippumaton yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista. 

Susanna Rahkamo 

SUSANNA RAHKAMO
hallituksen jäsen 
tekniikan tohtori

Susanna Rahkamo on Senior Partner ja johtajuusvalmentaja Pertec Consultingilla. Hän on Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtaja, Euroopan Olympiakomiteoiden Culture and Legacy Commission puheenjohtaja ja Development Commission International Skating Unionin puheenjohtaja. Enfo Oyj:n hallituksen jäsen 27.3.2018 lähtien. Riippumaton yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista.

Claes Wallnér 


CLAES WALLNÉR

hallituksen jäsen
M. Sc. 

Claes Wallnér on managementkonsultti No WaIT AB:ssä, vastuullisen energian bisnesenkeli ja hallituksen jäsen useassa yrityksessä. Hän on aiemmin toiminut Vattenfall AB:n Group CIO:na sekä Outokumpu Oyj:ssä tittelillä Head of Business Process & IT.  Enfo Oyj:n hallituksen jäsen 27.3.2018 lähtien. Riippumaton yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista.
 

HAllinnointi

Enfo Oyj:n hallinnoinnissa ja päätöksenteossa noudatetaan yhtiöjärjestystä, Suomen osakeyhtiölakia sekä soveltuvin osin Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodia (Corporate Governance 2015). Koodiin voi tutustua Arvopaperimarkkinayhdistys ry:n sivustolla (www.cgfinland.fi). Hyvää hallintotapaa koskeva sovellusohje on tarkastettu ja hyväksytty yhtiön hallituksessa 18.1.2018. 

Vuosittainen selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä on osa vuosikertomusta.

Enfo Oyj:n yhtiöjärjestys

Osakkeenomistajat

Enfo Oyj:n osakkeiden kokonaismäärä on 679 251. Enfolla oli 136 osakkeenomistajaa ja kymmenen suurinta omistajaa 31.3.2019 olivat:

Järjestysnro

Osakkeenomistaja(t)

ENF1V

Prosenttiosuus

1 Osuuskunta KPY 567,593 83.56
2 Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen
12,322 1.81
3 Rongo Cap
11,233 1.65
4 Gösta Serlachiuksen taidesäätiö
9,900 1.46
Kuula, Seppo Ensio 6,211  0.91 
6 Keskisuomalainen Oyj 4,966 0.73
7 Einari Vidgren Oy 4,768 0.70
Lululemon Oy 3,703 0.55
9 Hannu Isotalo Oy
3,276 0.48
10 Kallax Oy 3,132  0.46