TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme
TUTUSTU mitä me osaamme ja teemme

Close

Osaamisalueet

Simpler, Smoother, Smarter Business

TALOUSVIESTINTÄ


Enfon viestinnässä korostuu avoimuus, ketteryys ja olennaisuus. Enfo julkistaa vuosittain viisi julkista talousraporttia: tilinpäätöstiedotteen, vuosikertomuksen ja kolme osavuosikatsausta.


Enfo julkaisee taloustiedot suomeksi ja englanniksi.

Sijoittajakalenteri

2.3.2018 klo 9.00 EET
Tilikauden 2017 tilinpäätöstiedote taulukoineen
9.3.2018
Vuosikertomus
27.3.2018
Varsinainen yhtiökokous
26.4.2018
Q1 osavuosikatsaus
23.8.2018
Q2 osavuosikatsaus
26.10.2018
Q3 osavuosikatsaus

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote 2017

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2017

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote 2016

Yhtiökokouksen pöytäkirja

Varsinaisen yhtiökokouksen pöytäkirja

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2016

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote 2015

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2015

Yhtiökokouksen pöytäkirja

Yhtiökokouksen pöytäkirja

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote 2014

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2014

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2013

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2012

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2011

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2010

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2009

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

Vuosikertomus

Vuosikertomus 2008

Tilinpäätöstiedote

Tilinpäätöstiedote

LEHDISTÖTIEDOTE maaliskuuta 29, 2018

ENFO OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET

Enfo Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin 27.3.2018 Kuopiossa....

Lehdistötiedote maaliskuuta 09, 2018

ENFO OYJ:N VUOSIKERTOMUS 2017 JULKAISTU

Enfo Oyj:n vuosikertomus 2017 ja tilinpäätös tilikaudelta 2017 on julkaistu pdf-muotoisena Enfon verkkosivustolla englannin- ja suomenkielisenä....

Lehdistötiedote maaliskuuta 02, 2018

YHTIÖKOKOUSKUTSU ENFO OYJ:N YHTIÖKOKOUKSEEN

Enfo Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina 27. päivänä maaliskuuta 2018 kello 9:00 alkaen yhtiön toimitiloissa osoitteessa Viestikatu 7, Kuopio. ...

STRATEGIA

 

Enfo uskoo älykkäämpään maailmaan, jossa teknologia voimaannuttaa ihmisiä, liiketoimintoja ja yhteiskuntia. Data on keskeisessä roolissa tässä maailmassa ja toimijat, jotka onnistuvat hyödyntämään dataa ja tämän myötä rakentamaan yksinkertaisempaa, sujuvampaa ja älykkäämpää elämää ovat voittajia. Enfon strategia perustuu datavetoisen liiketoimintamuutoksen mahdollistamiseen. Enfo toimii Pohjoismaissa, Ruotsi ja Suomi ensisijaisina markkina-alueinaan. Enfo sekä kehittää että hallitsee datavetoisia toimintoja, palveluja ja ratkaisuja asiakkaidensa kanssa. Kohti vuotta 2020 Enfo ottaa modernin dataintegroijan roolin, jossa kokonaisvaltainen datahallinta on keskiössä yhdistäen uusien digitaalisten palvelujen, liiketoiminnan ja IT:n kehittämisen.

Yhteiskuntavastuu

Enfo pyrkii vastuulliseen yritystoimintaan, ja huomiomme toimintamme synnyttämät taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristövaikutukset. Tämä on keskeinen toimintaperiaatteemme: mietimme toimintaamme pitkälle tulevaisuuteen ja otamme vastuun tekemisistämme tänään. Esittelemme vastuullisuutta Enfolla vuosikertomuksessamme. Lue lisää Enfon ympäristöpolitiikasta (englanniksi).

johtoryhmäSeppo Kuula

Toimitusjohtaja, johtoryhmän puheenjohtaja 

Seppo Kuula on diploomi-insinööri (tuotantotalous), eMBA (markkinointi) ja insinööri (koneautomaatio). Kuula on toiminut ohjelmistoyhtiö Siili Solutions Oyj:n toimitusjohtajana vuodesta 2010, jota ennen hän on johtanut kansainvälisten yhtiöiden liiketoimintoja ja myyntiä niin listatuissa kuin listaamattomissa yrityksissä Euroopassa ja USA:ssa. Enfo Oyj:n toimitusjohtaja vuoden 2018 alusta.Lars Aabol

EVP, Service Development

Lars Aabol on toiminut aiemmin Enfo Zystemsin ja Hogia Infra AB:n toimitusjohtajana sekä myyntipäällikkönä Framfabissa. Enfon johtoryhmän jäsen 1.7.2012 lähtien. Omistaa 1400 kpl Enfo Oyj:n osaketta.Erik Brügge

EVP, Digital Transformation

Erik Brügge on koulutukseltaan informaatiotieteiden kandidaatti. Hän on työskennellyt pitkään konsultoinnin parissa Zipper AB:ssä. Vuodesta 2008, jolloin Enfo osti Zipper AB:n, Brügge on toiminut johtotehtävissä Enfo Zipperissä. Enfon johtoryhmän jäsen 1.7.2017 lähtien. Omistaa 222 kpl Enfo Oyj:n osaketta.

antti hemmila

Antti Hemmilä
General Counsel

Antti Hemmilä on koulutukseltaan oikeustieteiden maisteri. Hän on toiminut aiemmin Specialist Partnerina asianajotoimisto Boreniuksella erikoistuen osakeyhtiölakiin, yritysjärjestelyihin sekä pääomamarkkinoihin. Enfon johtoryhmän jäsen 1.7.2017 lähtien.
Christian Homén

CFO 

Christian Homén on kauppatieteiden maisteri ja on toiminut aiemmin Microsoftilla Directorina, Finance & Control. Lisäksi hän on työskennellyt Nokialla johtajana useissa eri taloushallinnon tehtävässä ml. talousanalyysi, liiketoimintasuunnittelu, raportointi, business control ja rahoitus. Enfon johtoryhmän jäsen 1.2.2015 lähtien. Omistaa 888 kpl Enfo Oyj:n osaketta.

Sami Kähkönen
EVP, IT Transformation 
Sami Kähkönen on koulutukseltaan filosofian maisteri (FM). Hän on aiemmin työskennellyt toimitusjohtajana Enfo Rongossa. Lisäksi hän on toiminut muun muassa Tiedossa (ent. TietoEnator) johto- ja konsultointitehtävissä vastuualueenaan data & analytiikka. Enfon johtoryhmän jäsen 1.7.2017 lähtien. Omistaa suoraan tai välillisesti 5617 kpl Enfo Oyj:n osaketta.Henrik Norell

SVP, HR 

Henrik Norell on opiskellut henkilöstöhallintaa. Henrik Norell on aiemmin toiminut CBRE Sweden Oy:n HR-johtajana, Micro Oy:n pohjoismaisista toiminnoista vastaavana henkilöstöpäällikkönä, Nasdaq OMX:n HR-johtajana ja Accenturessa HR-asiantuntijana. Enfon johtoryhmän jäsen 9.1.2017 lähtien.

 hans sollerman

Hans Sollerman
EVP, Business Transformation
Hans Sollermanilla on koulutus IHM Business School:ista. Hän on aiemmin ollut SVP, Business Development, Enfolla ja e-man AB:n toimitusjohtaja. Sollerman on myös ollut johtotehtävissä yrityksissä Information Highway ja Strateg Communication AB. Hän on hallituksen puheenjohtaja Neurolearn AB:ssa ja Loka Brunn:issa, sekä hallituksen jäsen K3 Nordic AB:ssa. Enfon johtoryhmän jäsen 22.1.2018 lähtien. Omistaa 1200 kpl Enfo Oyj:n osaketta.

lina tjerneld

Lina Tjerneld
EVP, Marketing and Communications

Lina Tjerneld on markkinointiviestinnän kandidaatti ja BA (soveltava musiikki). Hän on syventänyt markkinointi- ja viestintäosaamistaan IHM Business School:issa. Tjerneld on aiemmin ollut COO Enfo Pointerissa ja markkinointi- ja myyntitehtävissä VMware:ssa ja SAP:issa. Enfon johtoryhmän jäsen 1.2.2018 lähtien. Omistaa 171 kpl Enfo Oyj:n osaketta.
 

Hallituksen jäsenet

  

Anssi Lehikoinen

ANSSI LEHIKOINEN 
hallituksen puheenjohtaja 
diplomi-insinööri, filosofian tohtori 

Anssi Lehikoinen toimii hallituksen puheenjohtajana Rocsole Oy:ssä, Ownsurround Oy:ssä ja VRT Finland Oy:ssä. Hän on myös Osuuskunta KPY:n ja Nostetta Oy:n hallituksen jäsen. Lehikoinen on toiminut aiemmin mm. Numcore Oy:n toimitusjohtajana 11/2007–4/2012, Rocsole Oy:n toimitusjohtajana 5/2012–5/2014 ja osa-aikaisena kauppatieteiden Professor of Practice -tehtävässä Itä-Suomen Yliopistossa 12/2014–11/2017. Enfo Oyj:n hallituksen jäsen 30.3.2016 lähtien, puheenjohtaja 30.3.2017 lähtien. Ei omista Enfo Oyj:n osakkeita. Riippumaton yhtiöstä, riippuvainen merkittävästä osakkeenomistajasta.   

 

 

Lauri

LAURI KERMAN 
hallituksen jäsen 
kauppatieteiden maisteri, eMBA

Lauri Kerman on Osuuskunta KPY:n toimitusjohtaja. Hallituksen jäsen Enfo Oyj:ssä, Voimatel Oy:ssä, Vetrea Terveys Oy:ssä ja Kiinteistö Oy Lentokapteenissa. Työkokemus: Johtaja Icecapital Pankkiiriliikkeessä, partner Iridium Corporate Financessa sekä salkunhoitaja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa. Enfo Oyj:n hallituksen jäsen 19.3.2014 lähtien. Ei omista Enfo Oyj:n osakkeita. Riippumaton yhtiöstä, riippuvainen merkittävästä osakkeenomistajasta.  

 

Mikko Laine


MIKKO LAINE

hallituksen jäsen 
BBA, MBA 

Mikko Laine on Broadius Partners Oy:n osakas ja on toiminut Broadius Partnersilla neuvonantajana yli kymmenen vuoden ajan. Osakas ja hallituksen jäsen Finnsweet Oy:ssä. Aikaisemmin Laine on ollut osakkaana ja hallituksen jäsenenä Kotihotelli Oy:ssä, osakkaana ja hallituksen jäsenenä Human Care Network Oy:ssä ja hallituksen jäsenenä Pyn Rahastoyhtiö Oy:ssä. Enfo Oyj:n hallituksen jäsen 30.3.2017 lähtien. Omistaa välillisesti 3703 kpl Enfo Oyj:n osaketta. Riippumaton yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista

 

Kaisa Olkkonen

KAISA OLKKONEN
hallituksen jäsen
oikeustieteiden maisteri, varatuomari

Kaisa Olkkonen on SSH Communications Security Oyj:n toimitusjohtaja, hallituksen ja tarkastusvaliokunnan jäsen Cargotec Oyj:ssä ja hallituksen jäsen John Nurmisen säätiössä. Neuvonantaja Morelex Oy:ssä, 3D Bear Oy:ssä ja Familings Oy:ssä. Enfo Oyj:n hallituksen jäsen 30.3.2016 lähtien. Omistaa 175 kpl Enfo Oyj:n osaketta. Riippumaton yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista. 

 

SUSANNA RAHKAMO
hallituksen jäsen

 

CLAES WALLNÉR
hallituksen jäsen

HAllinnointi

Enfo Oyj:n hallinnoinnissa ja päätöksenteossa noudatetaan yhtiöjärjestystä, Suomen osakeyhtiölakia sekä soveltuvin osin Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodia (Corporate Governance 2015). Koodiin voi tutustua Arvopaperimarkkinayhdistys ry:n sivustolla (www.cgfinland.fi). Yhtiössä ei ole sen toiminnan laajuus huomioiden hallituksen asettamia valiokuntia. Osakkeenomistajat ovat kuitenkin nimittäneet Suosituksen 18b mukaisen osakkeenomistajien nimitystoimikunnan. Hyvää hallintotapaa koskeva sovellusohje on tarkastettu ja hyväksytty yhtiön hallituksessa 18.1.2018. 

Vuosittainen selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä on osa vuosikertomusta.

Enfo Oyj:n yhtiöjärjestys

Osakkeenomistajat

Enfo Oyj:n osakkeiden kokonaismäärä on 670 349. Enfolla oli 117 osakkeenomistajaa ja kymmenen suurinta omistajaa 31.1.2018 olivat:

Järjestysnro

Osakkeenomistaja(t)

ENF1V

Prosenttiosuus

1 Osuuskunta KPY 567,593 84.67
2 Ilmarinen Mutual Pension Insurance Company 12,322 1.84
3 Rongo Cap 11,233 1,68
4 Gösta Serlachiuksen taidesäätiö
9,900 1.48
5 Enfo Oyj:n henkilöstörahasto 8,725 1,30
6 Keskisuomalainen Oy 4,966 0.74
7 Einari Vidgrén Oy 4,768 0.71
8 Enfo Oyj 4,490 0,67
9 Hannu Isotalo Oy 3,276 0.49
10 Kallax Oy 3,132 0.47