Skip to main content

Kuva

Taitoja työelämään Enfo blogi
Blogi

Suomeen tarvitaan lisää IT-osaajia – Enfo mukana yhteisponnistuksessa

Sisältökappaleet

Text

Suomi tarvitsee seuraavan viiden vuoden aikana 100 000 uutta teknologia-asiantuntijaa säilyttääkseen asemansa IT-alan kärjessä. Microsoft sponsoroi Taitoja työelämään -koulutushanketta, jossa pyritään saamaan nämä asiantuntijat Suomen työelämään. Enfo on mukana hankkeessa yrityskummin roolissa tuomassa työelämän tarpeita ja mahdollisuuksia opiskelijoille.

Suomi on yksi maailman johtavia datatalouden, kyberturvallisuuden ja kestävän IT:n maita. Tämän aseman säilyttämiseksi tarvitsemme lisää IT-asiantuntijoita. Esimerkiksi Microsoftin kumppani- ja asiakasyrityksissä avautuu vuosittain noin 20 000 työpaikkaa pilvi- tai tietoturva-asiantuntijoille.

Mikään taho ei voi ratkaista osaajatarvetta yksin, mutta yhdessä voimme tämän tehdä. Taitoja työelämään -hanke tuo suomalaiset yliopistot ja korkeakoulut, Microsoftin kumppanit ja asiakkaat sekä julkisen sektorin toimijat yhteen ratkaisemaan osaajavajetta. Myös Enfo on vahvasti mukana.

Osaamista kehitetään työelämän tarpeisiin

Taitoja työelämään -hankkeessa osaamisen kehittäminen kytkeytyy työelämään. Tämä on sekä yritysten että osallistujien etu: työmarkkinaan saadaan oikeanlaista osaamista, ja osallistujille avautuu mielenkiintoisia urapolkuja.

Koulutuskokonaisuuteen kuuluu neljä erilaista opintopolkua. Kokonaisuutta koordinoi Kajaanin ammattikorkeakoulu, jonka opintoportaalissa kurssit suoritetaan. Lisäksi mukana on muita suomalaisia oppilaitoksia. Osallistujat saavat kursseista opintopisteitä, ja koulutukseen voi osallistua myös ulkomailta.

Yksi opintopoluista on kyberosaajan mikrotutkinto, joka kouluttaa opiskelijaa Azuren pilvipalveluiden ja tietoturvapalveluiden asiantuntijaksi. Sisältöjä Microsoft rakentaa yhdessä Enfon ja muiden yrityskummien kanssa. Enfo tuottaa sisältöä erityisesti Azure Administrator -opintojaksolle. Tämä on meille erinomainen mahdollisuus päästä rakentamaan opiskelijoiden osaamista mielestämme relevanteissa asioissa. Näin edistämme työelämän tarpeiden ja koulutuksen kohtaamista sekä luomme tärkeitä verkostoja.

Sertifiointivalmennusta työn ohella

Taitoja työelämään -hanke on yksi esimerkki Enfon panostuksesta asiantuntijoiden koulutukseen ja kehitykseen. Edistämme kouluttautumista myös muilla keinoin. Palkkaamme esimerkiksi Cloud Operations -tiimiimme nuoria asiantuntijoita, joille tarjoamme mahdollisuuden sertifiointivalmennuksiin.

Työntekijät sitoutuvat opiskelemaan työn ohella vuoden ajan, ja osa heidän työajastaan varataan tähän. Vuodessa henkilö saavuttaa tyypillisesti 3-4 sertifiointia. Kaikki hyötyvät: saamme Enfolle uusia pilvi- ja tietoturva-asiantuntijoita, asiantuntijat kehittävät osaamistaan ja asiakkaamme saavat käyttöönsä tuoretta ja todennettua asiantuntemusta.

Pitkäjänteistä kehittämistä asiakkaan rinnalla

Enfo on kasvava, keskikokoinen ja moderni IT-alan palveluyritys. Ainutlaatuista meillä on mahdollisuus tehdä pitkäjänteistä työtä asiakkaidemme IT-palveluiden kehittämisen parissa. Meillä työ ei ole vain yksittäisiä hankkeita, vaan yhteisen matkan tekemistä asiakkaidemme kanssa.

Image

Enfo Juha Kukka

Jatkuvuus ja pitkät asiakassuhteet ovat osoitus asiakastyytyväisyydestä, joka on alan huippua.

Author

Juha Kukka

Author's title

SVP, Solution Sales Finland

Text

Panostamalla koulutukseen tuemme Suomen asemaa IT:n ykkösmaana, ja autamme asiakkaitamme hyödyntämään parasta mahdollista teknologiaa jatkossakin sekä tarjoamme IT-asiantuntijoille kiinnostavia urapolkuja. Uskomme, että parhaat tulokset saavutetaan yhteistyöllä.

Lisätietoja Taitoja työelämään -hankkeesta ja koulutuksista löydät osoitteista https://www.microsoft.com/fi-fi/skills-for-jobs/ sekä https://skill.edukamu.fi

Kirjoittaja Juha Kukka vastaa Enfolla Suomen ratkaisumyynnistä. Hänellä on pitkä kokemus palvelukehityksestä ja ratkaisusuunnittelusta sekä vahva näkemys IT-alan koulutus- ja kehitystarpeista.

Jaa