Skip to main content

Image

Enfo
Palvelumme

Tietoturva

Content sections

Analytics laptop Enfo

Text

Turvaa kriittiset resurssit

Enfo tarjoaa kaikenkattavan kyberturvallisuuspalvelun, ja olemme sitoutuneet suojelemaan asiakkaitamme kaikilta uhilta. Digitaalinen vallankumous on luonut uusia digitaalisia liiketoimintamalleja, jotka tuovat mukanaan uusia riskejä. Esimerkiksi pilviratkaisujen joustavuus voi helposti johtaa turvallisuusriskeihin. 
 

Turvallisuus etusijalle

Kyberturvallisuus alkaa olla yritysten agendalla kaikkialla maailmassa. Melkein joka päivä uutisoidaan isoista tietomurroista tai turvallisuushäiriöistä, joten ennakoiva lähestymistapa kyberturvallisuuteen kannattaa. Kyberturvallisuus pitää iskostaa yrityksen kulttuuriin, mikä vaatii täyttä sitoutumista ja tukea yhtiön johdolta. Suojakeinojen valinta edellyttää alustasta riippumatta ennakoivaa otetta. Kannattaa pitää huoli siitä, että teknologia, johon olette sijoittaneet, on myös tehokkaassa käytössä.
 

Hyökkääjien taktiikat kehittyvät

Kyberhyökkäykset ovat entistä hienostuneempia. Tämän päivän rikolliset hyödyntävät haavoittuvuuksia edistyneillä taktiikoilla kuten sosiaalisella vaikuttamisella ja kiristysohjelmistoilla. Tästä huolimatta monelta yritykseltä puuttuu osaamista kyberturvallisuuden ja tehokkaan suojautumisen aloilla. Vähäiset resurssit, raha ja aika voivat estää kyberturvallisuuden tehokkaan toteutumisen. Milloin viimeksi arvioitte yhtiönne kyberturvallisuuden astetta? Vaatimustenmukaisuus yhdellä osa-alueella ei tarkoita sitä, että yritys olisi turvassa kaikilla rintamilla. 

Valtaosa ilmoitetuista poikkeamista ja tietomurroista olisi voitu estää asianmukaisilla turvallisuuskäytännöillä ja -teknologioilla. Sen lisäksi miltei neljännes turvallisuuspoikkeamista aiheutui asiakkaiden, toimittajien tai kumppanien toiminnasta. Siksi turvallisuudesta on pidettävä huoli yrityksen koko verkon laajuisesti. Suojauksenne on vain yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki.
 

Enfon kyberturvallisuuspalvelut: neuvo – havaitse – reagoi

Vahva suojaus edellyttää kyberhyökkäysten vaikutusten minimointiin osoitettua henkilöstöä, teknologiaa ja prosesseja. Ensimmäinen askel on tunnistaa ja arvioida yrityksen järjestelmiä, dataa ja muita resursseja mahdollisesti uhkaavat riskit. Suojaa organisaatiosi data asianmukaisilla menetelmillä, kuten IT:n hallinnointijärjestelmällä, riskien arvioinneilla sekä identiteettien ja resurssien hallinnalla. Panosta jatkuvaan valvontaan ja järjestelmän eheyden tarkastuksiin, kuten haavoittuvuuksien ja pilvipalveluiden turvallisuuden arviointeihin. Varmista, että organisaatiollanne on käytössä häiriönhallintamenettelyt hyökkäysten vaikutusten rajoittamiseksi. 

  1. TUNNISTA – kerää järjestelmiin, dataan ja muihin resursseihin kohdistuvien riskien hallinnan vaatimat tiedot organisaatiosta. Vaarojen tunnistamiseen kuuluu myös turvallisuusstrategian ja kyberturvallisuusaseman arviointien laatiminen. 
  2. SUOJAA – suunnittele ja toteuta menetelmät organisaatiosi suojaamiseksi. Asianmukaisia suojakeinoja ovat esimerkiksi IT:n hallinnointijärjestelmä, riskien arvioinnit, identiteettien ja resurssien hallinta, koulutus ja hallinnoidut turvallisuuspalvelut. 
  3. HAVAITSE – organisaatiosi joutuu ennemmin tai myöhemmin hakkerointiyrityksen kohteeksi. Investoi jatkuvaan valvontaan ja eheystarkastuksiin, kuten haavoittuvuuksien arviointiin ja penetraatiotestaukseen, pilvipalveluiden turvallisuuteen ja koodin turvallisuustarkastuksiin. 
  4. REAGOI – mitä tapahtuu, jos riskit toteutuvat ja organisaatiosi järjestelmiin murtaudutaan? Huolehdi, että organisaatiolla on käytössä turvallisuuspoikkeamien hallintajärjestelmä hyökkäysten vaikutusten minimoimiseksi. 

Me välitämme datastasi ja autamme sen suojelemisessa.

Lue lisää kyberturvallisuuteen liittyvistä palveluistamme

Kyberturvallisuus

Image

Enfo

Ota yhteyttä

Yhteyshenkilöt

Picture

Sanna Mari Alppivuori standing portrait

Yhteyshenkilö

Sanna Mari Alppivuori

Alue

Marketing & Communication
Media

Puhelin

+358 50 444 6995

Picture

Juha Kukka standing portrait

Yhteyshenkilö

Juha Kukka

Alue

Sales Finland

Sähköposti

Puhelin

+358 40 571 9072

Palvelut alueella Tietoturva